2012-10-26 10:22:04
Φωτογραφία για Θέση ΑΚΕΛ – Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι περιπτώσεις διαγραφής χρεών
Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι περιπτώσεις συμφωνιών εταιρειών και φυσικών προσώπων με τράπεζες για διαγραφή χρεών, ζητά τώρα το ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου και κάνοντας λόγο για συνειδητή στοχοποίηση του ΑΚΕΛ και του Λαϊκού Κινήματος από ΜΜΕ. «Όσο εντείνεται η προεκλογική περίοδος, δυστυχώς ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και τα πυροτεχνήματα, χάριν εντυπώσεων, αυξάνονται επικίνδυνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΑΚΕΛ. Την ώρα, προστίθεται, «που το ζητούμενο είναι να υπερασπιστούμε όσο το δυνατό πιο ενωμένοι και ισχυροί τα συμφέροντα του τόπου μας και του λαού μας, κάποια πολιτικά μαγειρεία και μερίδα του τύπου, προφανώς παρέχοντας προεκλογική εκδούλευση, επιλέγουν συνειδητά να στοχοποιούν το ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα». Εκφράζεται παράλληλα η άποψη ότι «φυσιολογικά, γεννά πολλά ερωτηματικά η προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την έρευνα για τις τράπεζες». Διαβάστε τη συνέχεια της δήλωσης και σχολιάστε.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εδώ και καιρό επιχειρείται να συνδεθεί το ΑΚΕΛ με διάφορες εταιρείες, σχέση η οποία δεν υπάρχει». Επιχειρείται, αναφέρεται, «η δυσφήμηση του ΑΚΕΛ για συμφωνίες που έγιναν μεταξύ αυτών των εταιρειών και τραπεζών». Την ίδια στιγμή, προστίθεται, «με τη μεγαλύτερη ευκολία «ξεχνιούνται» και αποκρύβονται περιπτώσεις εταιρειών που συστάθηκαν από Κόμματα με σκοπό να αποκομίσουν κέρδη σε βάρος του λαού, όπως πχ η Revolution του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη».

Ως ΑΚΕΛ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ζητούμε να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι περιπτώσεις συμφωνιών εταιρειών και φυσικών προσώπων με τράπεζες για διαγραφή χρεών». Να καταδειχθεί, προστίθεται, «κατά πόσο αυτή είναι μια συνήθης πρακτική από τις τράπεζες ή όχι και κατά πόσο οι όποιες συμφωνίες ήταν συμφέρουσες ή ζημιογόνες για τις τράπεζες».

«Η διερευνητική δημοσιογραφία αυτό απαιτεί. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι ΜΜΕ λειτουργούν με πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και όχι με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση του λαού», καταλήγει.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ