2012-10-30 08:08:27
Φωτογραφία για ΣΕ ΤΕΝΤΟΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (VIDEO)
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η κυβέρνηση με τον χρόνο να εξαντλείται και με ορατό το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που θα εκτρέψει την ελληνική υπόθεση.

Δίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, είχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης τη Δευτέρα.

Κατά τη συνάντηση, υπήρξε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και όσων έχουν συμφωνηθεί με την υπογραφή των δύο μνημονίων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Φώτη Κουβέλη.

"Η διαπραγμάτευση και η διαβούλευση είναι μία διαρκής έννοια, η οποία πάντα θα συνεχίζεται όσο η δημοσιονομική ελευθεριότητα της χώρας δεν υπάρχει" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.


Επιστολή με την οποία «κλείνει» τη συζήτηση για τα εργασιακά, απέστειλε χθες η τρόικα στον υπουργό Εργασίας σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά εξασφάλισε τη μεγίστη δυνατή συμφωνία».

Οι επόμενες ώρες για την κυβέρνηση είναι καθοριστικής σημασίας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

Νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δισ. που αφορά το 2013. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε το Γιούρογκρουπ της 12 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα.

Πάντως αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς αναμένεται να διατυπωθεί επισήμως, δια στόματος του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, η θέση του για την «οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική».

Στη συνεδρίαση πολλοί βουλευτές φέρονται έτοιμοι να μιλήσουν ανοιχτά για όλους και για όλα, καθώς πυκνώνουν οι προσωπικές τοποθετήσεις γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εν πολλοίς αποκλίνουσες από την επίσημη κομματική γραμμή.

Για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στην ΚΟ και αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο πρόεδρος του Κινήματος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Με στόχο, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, «να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις». Η προσπάθεια αυτή, της βελτίωσης θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μέχρι την τελευταία στιγμή, η οποία είναι το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. Οι βελτιώσεις, όπως αναφέρουν, επίσης, δεν αφορούν μόνο στα εργασιακά, αλλά και σε «πολλά άλλα κρίσιμα και ευαίσθητα σημεία».

Οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη στάση του από εκείνη της ΔΗΜΑΡ και προσθέτουν ότι το κόμμα αυτό «βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πόλη στα πόδια του!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πόλη στα πόδια του!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ