2012-10-30 08:06:02
Φωτογραφία για Η πόλη στα πόδια του!
Σε μερικές μάρκες αξίζει καλύτερη θέση στην διεθνή αγορά. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Seat, η μοναδική ισπανική φίρμα που κατάφερε να επιβιώσει... από τον έντονο ανταγωνισμό.Η Seat, εκφράζει την κουλτούρα για το αυτοκίνητο ενός ολοκλήρου έθνους. Ενός λαού που τώρα έχει τα ίδια οικονομικά προβλήματα με εμάς.

Βέβαια η Seat, εδώ και πολλά χρόνια ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του γκρουπ VW. Όταν έγινε η εξαγορά από τους αυστηρούς και αυταρχικούς Γερμανούς, ένα σημαίνον στέλεχος της ισπανικής μάρκας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον της εταιρείας. Τα μετέπειτα γεγονότα τον δικαίωσαν. Η Seat, δεν πέρασε και τις καλύτερες ημέρες κάτω από την γερμανική μπότα. Τώρα παίρνει μερικές βαθιές ανάσες και προσπαθεί να συνέλθει από την αφόρητη πίεση και τις λανθασμένες κινήσεις των Γερμανών.

Η προσθήκη στη γκάμα του ολοκαίνουργιου μικρού αυτοκινήτου Mii και της νέας γενιάς του Leon, είναι δυο σημαντικές κινήσεις.


Καλύτερες στιγμές

Το ερέθισμα για να γράψω αυτές τις γραμμές ήρθε από την έναρξη του λανσαρίσματος του Seat Mii. Η Τεχνοκάρ, εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Seat, ανακοίνωσε ότι ‘’πέτυχε τις καλύτερες τιμές σε σχέση με τον εσωτερικό ανταγωνισμό’’. Το μικρό αυτοκίνητο αποτελεί μέρος της γερμανικής τριπλέτας( VW up!, Skoda Citigo και Seat Mii).

Όπως σας έχω ενημερώσει είναι τρία ίδια αυτοκίνητα, τα οποία παράγονται σε κοινή γραμμή και μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη. Διαφέρουν μόνο στην εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση. Μην φανταστείτε μεγάλες διαφορές.

Η 3θυρη έκδοση 1.0 60 ίππων Reference (ΑΒS, ESP, Ηill Ηold Control, μετωπικοί και πλευρικοί αερόσακοι, a/c ondition κ.α.) προς 7.579 ευρώ με απόσυρση, ενώ η πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Style με το ίδιο κινητήρα προ 8.276 με απόσυρση.

Η επιπλέον χρέωση για την 5θυρη έκδοση έχει οριστεί στα 370 ευρώ, ενώ με μόλις 350 ευρώ επιπλέον επιβαρύνονται οι εκδόσεις Ecomotive με σύστημα start-stop και ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες εκπέμπουν κάτω από 100 γραμ./χλμ. CO2, οπότε δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Διαθέσιμη, σε συνδυασμό με τον κινητήρα 75 ίππων, είναι και η έκδοση με το 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ASG, το οποίο κοστίζει 850 ευρώ.

Για να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις του εσωτερικού ανταγωνισμού και των άλλων διεκδικητών της πίτας των μικρών αυτοκινήτων(17% της ελληνικής αγοράς).

Η πανελλαδική παρουσίαση του έγινε στην έκθεση ‘’Αυτοκίνηση 2012’’ (20-28 Οκτωβρίου).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ