2012-10-30 08:00:53
Φωτογραφία για Τι λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το κόψιμο των Αρβανίτη και Κατσίμη
  Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σημείωναν σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με αφορμή αναφορά που έκαναν στον υπουργό Νίκο Δένδια ως προς δημοσίευμα της βρετανικής «Guardian» περί βασανισμού 15 συλληφθέντων κατά τις διαδηλώσεις της 30ης Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, πως δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση στο περιεχόμενο της εκπομπής ή η παραμικρή απαίτηση για απόδοση ευθυνών ή λήψη μέτρων.

«Το τι συνέβη αποτελεί καθαρά εσωτερικό ζήτημα της ΕΡΤ» σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι και πρόσθεταν πως «το υπουργείο, με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα κριτικής, το οποίο αναμφίβολα έχει κάθε δημοσιογράφος, εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ζητήθηκε καν η άποψή του από τους συντελεστές της εκπομπής και αναπαράχθηκαν αβασάνιστα οι ισχυρισμοί συγκεκριμένης και μόνο εφημερίδας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».


Από το υπουργείο, δε, παρέχονταν διευκρινίσεις ότι «σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών για δήθεν "βασανισμούς" κρατουμένων στη ΓΑΔΑ με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα – μα κανένα – έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατουμένους» και ότι «η επιμονή της εφημερίδας "Αυγή" στο αντίθετο συνιστά ολίσθημα, καθώς συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με… έγκαυμα, παρότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον ιατροδικαστή για να το διασταυρώσει. Συγγνώμη συνεπώς πρέπει να ζητήσουν η συγκεκριμένη εφημερίδα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άκριτα αναπαρήγαγαν τη συγκεκριμένη "πληροφορία"».

http://www.epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ