2012-10-30 19:16:01
Φωτογραφία για Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο υποδέχεται τον ποδηλάτη Chris Gruar
Ο Αυστραλός ποδηλάτης Chris Gruar θα επισκεφθεί ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια της 30.000 χιλιομέτρων ποδηλατοπορίας του από την Αγγλία στην Αυστραλία.

Τις επόμενες εβδομάδες ίσως θα δείτε τον 25χρονο Αυστραλό δάσκαλο Chris Gruar να ταξιδεύει με το ποδήλατό του στους δρόμους της Ελλάδας, ως μέρος της πορείας του ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για το AICR, μία οργάνωση που έχει τη βάση της στη Σκωτία και στηρίζει αντικαρκινική έρευνα σε όλο τον κόσμο.

Το AICR (Association for International Cancer Research) χρηματοδοτεί σήμερα 182 ερευνητικά προγράμματα σε 18 χώρες και έχει χρηματοδοτήσει 14 ερευνητικά προγράμματα με θέμα τον καρκίνο σε ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Chrisέχει συγκεντρώσει σχεδόν €10 000 για την ενίσχυση της οργάνωσης.

Το μεγάλο αυτό ταξίδι του Chris άρχισε στην Αγγλία τον περασμένο Απρίλιο. Ο Chris έχει ήδη επισκεφθεί περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες, πρoτού φτάσει στην Ελλάδα στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Στην Ελλάδα θα περάσει από το νότιο μέρος της Αλβανίας και θα ταξιδέψει κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής της χώρας μας, πριν φτάσει στην Πάτρα.


Ο Chris θα φτάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 5 Νοεμβρίου για να επισκεφθεί την ερευνητική ομάδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής κας Ζωής Λυγερού, καθώς το AICR χρηματοδοτεί έρευνα για τον καρκίνο που πραγματοποιείται από την ομάδα αυτή.

Επίσης θα επισκεφθεί το εργαστήριο του Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κου Σταύρου Ταραβήρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε λάβει χρηματοδότηση από το AICR για έρευνα που αφορά την κατανόηση βασικών μηχανισμών που οδηγούν στη δημιουργία του καρκίνου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Chris θα γνωριστεί με τους ερευνητές, οι οποίοι θα του παρουσιάσουν την έρευνα που πραγματοποιείται στο Τμήμα Ιατρικής. Επίσης θα συνομιλήσει με μέλη του Ενδοπανεπιστημιακού Δικτύου CancerNet, ένα δίκτυο ερευνητικών ομάδων από διαφορετικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που συνεργάζονται για να προάγουν την έρευνα του καρκίνου. ΟChris θα περιηγηθεί κατόπιν στην Πανεπιστημιούπολη με το ποδήλατό του και θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές. Τέλος θα επισκεφθεί το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών όπου θα συνομιλήσει με τα παιδιά της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού για το ταξίδι του.

Ο Chris έχασε την μητέρα του από καρκίνο όταν ήταν μόλις δύο χρονών, ενώ πρόσφατα άλλο ένα μέλος της οικογένειάς του διαγνώσθηκε με την ασθένεια.

"Όταν άρχισα να ψάχνω ποιό φιλανθρωπικό σκοπό θα μπορούσα να βοηθήσω, έμαθα ότι οι περισσότεροι φορείς υποστηρίζουν την αντίστοιχη έρευνα της χώρας τους" είπε ο Chris. "Έψαχνα όμως κάτι πιο ευρύ, και το AICR ήταν ο πιο κατάλληλος φορέας που θα μπορούσα να στηρίξω, αφού χρηματοδοτούν έρευνα στον καρκίνο οπουδήποτε στον κόσμο".

Ελπίζει να μπορέσει να μαζέψει περισσότερα από €12.500 πριν φτάσει στον προορισμό του, την Αυστραλία.

Μετά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, θα κατευθυνθεί στην Αθήνα. Από εκεί θα ταξιδέψει με το ποδήλατό του νότια, θα διασχίσει την Πελοπόννησο και θα περάσει στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ