2012-11-03 11:19:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο
Με ανακοινώσεις τους όλοι οι Σύλλογοι εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχουν στις διήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη 6-7 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις έχουν κάνει ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ, ο Σύλλογος Διοικητικών, ο Σύλλογος ΕΤΕΠ και ο Σύλλογος Συμβασιούχων.

Παράλληλα, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, την ημέρα της κορύφωσης των απεργιακών κινητοποιήσειων, είναι προγραμματισμένες οι ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Ιδρύματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Να τονιστεί ότι για τα Συμβούλια Ιδρυμάτων όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν αντιταχθεί γιατί οδηγούν στην πλήρη διάλυση της όποιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη συρρίκνωση της δημοκρατίας του θεματοφύλακα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών που είναι το πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:


"Ένα μεγάλο ερώτημα συζητιέται έντονα μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Την ημέρα κορύφωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων, την ημέρα που όλη η δοκιμαζόμενη από την ανεργία τοπική κοινωνία της Πάτρας θα διαδηλώνει, την ημέρα που οι εργαζόμενοι θα παλεύουν για την ανατροπή αυτών των δυσβάστακτων μέτρων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν θα υπάρχουν καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών που θα έχουν πρώτη προτεραιότητα τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης μέσω μιας παρωδίας ηλεκτρονικής εκλογικής διαδικασίας που βιώνουμε στα πανεπιστήμια;

Τα αποτελέσματα και το ποσοστό συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές θα μας απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

Τέλος, σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών διαμαρτυρόμενος για το χαρακτηρισμό "ΒΙΑ" στην ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ σας ενημερώνουμε ότι ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μέσα από το βήμα της βουλής χθες δήλωνε ότι «Κατά τη διάρκεια των εκλογών στα Πανεπιστήμια για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης δεν υπήρξαν φαινόμενα βίας εντός των πανεπιστημίων"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βαθμολογική ανάταση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογική ανάταση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ