2012-11-07 13:06:08
Φωτογραφία για Τα επεισόδια στη Βουλή για το Μνημόνιο και οι παραβιάσεις του Κανονισμού από τον Μεϊμαράκη
Με απρόοπτα, γκρίνιες και παραβιάσεις του κανονισμού της Βουλής ξεκίνησε η κρίσιμη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του Σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρά την ρητή διάταξη του άρθρου 100 του κανονισμού της Βουλής που αναφέρει ότι η απόφαση για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου λαμβάνεται αποκλειστικά με ανάταση ή έγερση δέχθηκε το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των ανεξάρτητων Ελλήνων να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Πιθανώς γιατί είδε ότι αν επαναλάμβανε την καταμέτρηση των παρόντων η ψηφοφορία να χανόταν. Απορία επίσης προκαλεί γιατί δεν επικαλέστηκε το τεκμήριο της πλειοψηφίας που πάντα εφαρμόζεται σε ανάλογες ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.

Γκρίνιες όμως για την εικόνα της Βουλής υπάρχουν και από βουλευτές της της ΝΔ που είδαν το πρωί να είναι άδεια τα περισσότερα υπουργικά αλλά και τα βουλευτικά έδρανα.

«Που είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές μας σε μια τόσο κρίσιμη μέρα» έλεγαν νεοδημοκράτες βουλευτές στο καφενείο της Βουλής.


Ο κανονισμός όμως παραβιάστηκε και ως προς το χρόνο συζήτησης του νομοσχεδίου καθώς ενώ η σχετική διάταξη προβλέπει η συζήτηση σε νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να μην ξεπερνά τις 10 ώρες και στην προκειμένη περίπτωση το νομοσχέδιο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ ο κ. Μεϊμαράκης είπε στους βουλευτές μετά την πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης «εγγραφείτε για να μιλήσετε και όσο πάμε 12 - 1 τη νύχτα». Η τρίτη παραβίαση αφορά το χρόνο διακοπής της συνεδρίασης προκειμένου να γίνει ονομαστική ψηφοφορία . Ενώ ο κανονισμός προβλέπει διακοπή 10 λεπτών για ονομαστική έχει περάσει ήδη μια ώρα και η συνεδρίασης δεν έχει ξεκινήσει.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ