2012-11-08 22:13:03
Φωτογραφία για Citi: Πληγωμένη η ελληνική κυβέρνηση
Επιστρέφει το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Citigroup. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος δεν είδε θετικά τη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από... την ελληνική Βουλή και τις διαγραφές των βουλευτών σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα πέρασε ένα εμπόδιο, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση εξέρχεται πληγωμένη από την ψηφοφορία, αφού κατάφερε να περάσει τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις με 153 ψήφους.

Παρότι η ψήφιση του προϋπολογισμού φαίνεται ότι θα είναι θετική, η απώλεια 6 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τις ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης και σε περίπτωση όπου αυτή δεν αντέξει και πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία το σενάριο για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα επανέλθει δριμύτερο.

Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, η Citigroup επισημαίνει ότιοι Ευρωπαίοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως στο προσεχές Eurogroup αφού δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται λόγω της 2ετούς παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Citigroup εκτιμά ότι οι επιλογές για τη μείωση του χρέους είναι είτε να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, είτε η ΕΚΤ να παραιτηθεί των κερδών της από τα ελληνικά ομόλογα, είτε ο συνδυασμός αυτών των επιλογών.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ