2012-11-15 10:27:31
Φωτογραφία για Ξύλο στη ΔΕΘ! - Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών στους και ΜΑΤ - Έριξαν μπουνιές σε Γερμανούς
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στο σημείο, εκεί όπου θα διεξαχθεί η τρίτη ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων. Στη συνέλευση αναμένεται να παρευρεθεί και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν για τη διαθεσιμότητα. «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος είναι παρών στη συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φούχτελ, που επισκέφθηκε χθες τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα».

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να προστατέψει τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στη ΔΕΘ από αφύλακτο σημείο.


Γενικότερα, η διαθεσιμότητα αφορά υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία, σε υπηρεσίες υπουργείων της περιφέρειας, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, πολεοδομίες, ΚΕΠ.

Πολλά στελέχη των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν να αντιμετωπίσουν την αντίδραση πολλών δήμων στη χώρα, μετά την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη να συμπεριλάβει του υπαλλήλους του Δήμων στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πολλοί δήμαρχοι από όλη τη χώρα επικοινωνούν με βουλευτές και πολιτικούς παράγοντες εκφράζοντας την άρνησή τους να αποστείλουν λίστα με ονόματα υπαλλήλων, οι οποίοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι που πρόκειται να μπουν σε διαθεσιμότητα προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τους δήμους και η προώθηση του προγράμματος εξαρτάται από την συνεργασία των δημάρχων και περιφερειαρχών. Πάντως από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύουν πως στην περίπτωση που καθυστερήσει η αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων τότε οι περικοπές των δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας θα γίνουν αναδρομικά.

video management Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ