2012-11-15 10:28:03
Φωτογραφία για Έκοψαν το ρεύμα στη Βιβλιοθήκη στη Μύκη της Ξάνθης και οι μαθητές διαβάζουν με κεριά!
Μόνο ως τριτοκοσμική μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βιβλιοθήκη της Μύκης, όπου έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ...συσσωρευμένων ανεξόφλητων λογαριασμών προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κάτοικοι της ορεινής Μύκης στοThrakiToday.com εντός της Βιβλιοθήκης δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων και όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, λόγω συννεφιάς, απαιτείται η χρήση κεριών για την ολοκλήρωση της ανάγνωσης εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης.

Την ίδια στιγμή η Βιβλιοθήκη αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα θέρμανσης με τους χώρους της να θυμίζουν «βόρειο πόλο», λόγω και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο χωριό Μύκη με 7.000 βιβλία και λειτουργεί από το 2004 με ασήμαντο, στην ουσία, κόστος, αφού σε αυτήν απασχολούνται μία υπάλληλος και μία καθαρίστρια!

Σε αντιδιαστολή με το μηδαμινό κόστος λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, τα οφέλη είναι τεράστια, αφού εκεί γίνεται μια δουλειά σε βάθος με τα παιδιά των Πομάκων της Θράκης, με κυρίαρχο στόχο την διατήρηση της ελληνικότητάς τους, καθώς στη βιβλιοθήκη παραδίδονται, επίσης, μαθήματα ζωγραφικής, πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις με έργα μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων και υπάρχει και κουκλοθέατρο, ενώ κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα.

xanthi-blogs.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ