2012-11-19 13:06:21
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη για τη διαθεσιμότητα στην Κρήτη
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν στήσει χαρακώματα για σύγκρουση με την κυβέρνηση, στη σκιά της διαθεσιμότητας, ο περιφερειάρχης Κρήτης καλεί εκτάκτως σε συνάντηση τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μέλη της... Εκτελεστικής Επιτροπής, και τον Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφέρεια Κρήτης, σήμερα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της Περιφέρειας.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης θα είναι η επιχειρούμενη διαθεσιμότητα υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες. Πρόκειται για μία εξαιρετικά κρίσιμη σύσκεψη που θα καθορίσει πολλά για τη στάση της περιφέρειας απέναντι στο κύμα των απολύσεων στους ΟΤΑ που έρχεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα είναι υπέρ των εργαζομένων και η περιφέρεια θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο των δημάρχων του νησιού.

Κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως είναι οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου που συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αποκλείοντας για μια ακόμη φορά τη Λότζια. Να σημειωθεί ότι υπό κατάληψη βρίσκεται και η υπηρεσία πράσινου του δήμου Ηρακλείου με τους εργαζομένους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Αποκλεισμένο ωστόσο είναι και το γραφείο οικονομικούς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τους εργαζομένους να διαμαρτύρονται ζητώντας να παγώσει η διαθεσιμότητα για 22 μόνιμους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Όπως προειδοποιούν οι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν μόνο αν εγκαταλειφθεί μια για πάντα το σχέδιο που αφορά στη διαθεσιμότητα τους. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση των συνδικαλιστικών οργάνων προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεων.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ