2012-11-28 01:22:02
Φωτογραφία για Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αργεντινής από τον Fitch
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αργεντινής κατά πέντε ολόκληρες βαθμίδες προχώρησε την Τρίτη ο οίκος Fitch, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, το αξιόχρεο της χώρας τοποθετείται πλέον στη θέση «CC» από «B», αυξάνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρόεδρος της με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει. Η Cristina Kirchner βλέπει τη δημοτικότητά της να έχει πέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτω από το 40%, με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται στο κέντρο του Μπουένος Άιρες πριν από μερικές εβδομάδες, χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια, ξυπνώντας μνήμες από το 2001 και την τεράστια κρίση που γονάτισε την «οικονομία» της Αργεντινής.

Στην ανακοίνωση του οίκου επισημαίνεται ο κίνδυνος μια νέας πιθανής χρεοκοπίας, στη σκιά της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου για την καταβολή 1,33 δισ. δολαρίων σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης. Την περασμένη Πέμπτη, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Ν. Υόρκη διέταξε την Αργεντινή να πληρώσει αυτό το ποσό σε «hedge funds» και σε δημόσιους πιστωτές οι οποίοι αρνήθηκαν την ανταλλαγή των τίτλων που κατείχαν μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2001.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ