2012-12-06 11:54:13
Φωτογραφία για Συνέδριο για τον θάνατο από φοιτητές του ΑΠΘ
Συνέδριο με θέμα τον θάνατο διοργανώνεται με πρωτοβουλία φοιτητών του ΑΠΘ, από τις 12 έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο θάνατος των αστεριών η γνωριμία με την επιστήμη του θανάτου, ο θρήνος και το πένθος, ο θάνατος μέσα από τα μάτια του ιατροδικαστή, κοινωνιολογικές προσεγγίσεις του τέλους της ζωής, ο ψηφιακός θάνατος, η έννοια και το βίωμα του θανάτου στις θρησκείες του κόσμου, είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα παρουσιαστούν.

Το συνέδριο, με τίτλο «Στοχασμός του Θανάτου: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Λέκτορα Φιλοσοφίας, Επαμεινώνδα Βαμπούλη.

Η Φοιτητική Πρωτοβουλία Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Συνεδρίων ΑΠΘ είναι μια ανοιχτή ομάδα φοιτητών, η οποία ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων που έχουν σκοπό τη διερεύνηση, την πληροφόρηση και τον προβληματισμό γύρω από ορισμένα θέματα επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Η ομάδα προσπαθεί να αποτελέσει μια φοιτητική κίνηση, της οποίας ο χαρακτήρας θα είναι καθαρά επιστημονικός. Είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε φοιτητή θέλει να βοηθήσει σε παρόμοιες ενέργειες ή έχει να προτείνει κάποια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ