2012-12-06 12:00:16
Φωτογραφία για Εκτός WRC ο Σόλμπεργκ
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και το πρωτάθλημα της M-Sport

Μετά την αποχώρηση της Ford από το WRC ο Πέτερ Σόλμπεργκ φαίνεται πως δεν βρίσκεται στο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.

Ο Νορβηγός οδηγός εξέφρασε το παράπονό του, τονίζοντας πως αν ένας οδηγός δεν είναι σε θέση να πληρώσει, δεν θα καταφέρει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού.

«Είμαι περήφανος και χαρούμενος για όσα έχω περάσει τα 15 χρόνια που βρίσκομαι στο WRC. Έχω πει ότι είμαι διατεθειμένος να οδηγώ χωρίς να πληρώνομαι, αλλά σε αυτό το σημείο δεν θα ήθελα να είμαι εγώ αυτός που θα πληρώνει. Είναι λυπηρό. Θα ήθελα να συνεχίσω να τρέχω, αλλά τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δεν θα είμαι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι την επόμενη χρονιά. Το πρωτάθλημα έχει αλλάξει πολύ. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις δεν θα έχεις ευκαιρία να προχωρήσεις», ήταν τα λόγια του Σόλμπεργκ, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:


«Ξέρω ότι είμαι σε θέση να οδηγώ σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια, αλλά ακόμη καταλαβαίνω την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην M-Sport. Συνεπώς, τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Η συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα μου έχει δώσει πάρα πολλά, αλλά θα ήθελα να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όσους με έχουν υποστηρίξει. Ελπίζω όλοι να καταλάβουν την απόφασή και τους λόγους μου και να συνεχίσουν να με υποστηρίζουν στις νέες μου κινήσεις».

Ο 38χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2003 μετά από 15 σεζόν στις ειδικές του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, ήδη σκέφτεται άλλες προσφορές που έχει από το «World Touring» και «Le Mans».

Πηγή: sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ