2012-12-06 12:04:02
Φωτογραφία για Megan Greene: Θα αποτύχουν τα μέτρα για την Ελλάδα
Διαιώνιση του φαύλου κύκλου στον οποίο έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία προέβλεψε σε δηλώσεις στο Sofokleousin.gr, στο περιθώριο του συνεδρίου των FT "The future of banking in Greece", η επικεφαλής αναλύσεων της...Roubini Global Economics, Megan Greene. Σε δηλώσεις της η Greene επισήμανε ότι προσωρινά η αβεβαιότητα και το ρίσκο έχουν μειωθεί για την Ελλάδα αλλά η ίδια επιμένει στην εκτίμησή της ότι οι προσπάθειες αυτές θα καταλήξουν σε αδιέξοδο και η χώρα θα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης.

Η επικεφαλής αναλύσεων της εταιράις του Nuriel Roubini υποστηρίζει πως οι αγορές έχουν καταλάβει το παιχνίδι της Γερμανίας και την ενδοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και επιλέγουν να κρατήσουν αποστάσεις.

Η ίδια συστήνει στους πελάτες να μην επενδύσουν στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη καθώς το ρίσκο είναι μεγάλο και οι ισορροίες διαρκώς μεταβαλλόμενες.

Η Greene υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα οδηγηθεί έρπωντας έω;ς τις γερμανικές εκλογές και οι όποιες αποφάσεις -μάλλον επώδεινες- θα ληφθούν μετά από αυτές.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο του σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως "αν ο Τσίπρας εκλεγεί μετά τις γερμανικές εκλογές και εφαρμόσει το πρόγραμμά του, για τερματισμό της λιτότητας και μορατόριουμ στο χρέος, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ