2012-12-11 11:12:22
Φωτογραφία για ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Σε κλοιό Χρυσαυγιτών δημοσιογράφος του ΧΡΟΝΟΥ
«Μούλους» και «μογγόλους» χαρακτήρισαν τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης, οι «φερτοί» Χρυσαυγίτες που εγκαινίασαν τα γραφεία τους, το βράδυ του Σαββάτου στην Κομοτηνή,  αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Νωρίτερα, ομάδα Χρυσαυγιτών με προτροπή του βουλευτή του κόμματος, κ. Ματθαιόπουλου προπηλάκισαν τη δημοσιογράφο του «Χ» Όλγα Τσιούλφα. Απαίτησαν να επιδείξει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει και την προειδοποίησαν ότι, αν δε το έκανε δε θα την άφηνα να φύγει. Από τον κλοιό των Χρυσαυγιτών κατάφερε  να ξεφύγει, χάρη στην επέμβαση αστυνομικού.  Κατά την παρουσία τους, τα μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προχώρησαν σε πρωτοφανείς προκλήσεις και χαρακτηρισμούς.

Απείλησαν, τρομοκράτησαν και αντιμετώπισαν τους εκπροσώπους του Τύπου, με υποτιμητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς. Η τοπική κοινωνία, θα πρέπει να καταδικάσει κάθε είδους βία, όποια μορφή και αν έχει και από όπου και αν προέρχεται.  


http://xronos.gr/detail.php?ID=86403 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η Χρυσή Αυγή βάζει το χεράκι της στο …μειονοτικό

Επίδειξη ισχύος μετά εγκαίνια σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, με προκλητικές εμφανίσεις  των κοινοβουλευτικών τηςΝα μην παρασυρθούν σε έκτροπα που θα μας γυρίσουν σαν μπούμεραγκ τινάζοντας στον αέρα όλο το μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης στην Θράκη

ΓΡΑΦΕΙ η Μελαχροινή Μαρτίδου

Χλευασμοί, έλεγχος στοιχείων, απειλητική διάθεση αμφισβήτηση του δημοσιογραφικού ρόλου και απαξίωση μαζί με την ηδονή της ισχύος που απορρέει από την σωματική διάπλαση, τον εξοπλισμό, κράνη και ρόπαλα απέναντι στον μαχόμενο δημοσιογράφο της περιφέρειας που καλείται να κάνει την δουλειά του με μόνο όπλο την γραφίδα του, ζήσαμε στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, όπου η συντάκτρια του «Χ» Όλγα Τσιούλφα στοχοποιήθηκε από μια μερίδα ξενόφερτων οπαδών που ακολουθούσαν βουλευτή. Το ρεπορτάζ περιγράφει την στιγμή, την αστοχία των ενεργειών που όμως πρέπει να στιγματίζονται άμεσα για να μην επαναλαμβάνονται και αποτελούν καθεστώς. Ήδη σχεδόν όλα τα Αθηναϊκά κανάλια, αλλά και της Θεσσαλονίκης έκαναν αναφορές, δημοσιογραφικά site φιλοξένησαν το γεγονός και την άποψή της,  στιγμάτισαν την συμπεριφορά που ουσιαστικά τραυματίζει κανόνες της δημοκρατίας. Εμείς ξεπερνώντας την προσωπική επίθεση σε εργαζόμενη του Μέσου μας, στεκόμαστε στην τακτική του εκφασισμού που υφαίνεται προοδευτικά και στην Θράκη, αφού μετά το μεταναστευτικό στην Αθήνα, στην Χρυσή Αυγή επιχειρούν να λύσουν και το …μειονοτικό.

Το πιο επικίνδυνο σημείο όμως  είναι  εκείνο όπου στην ανεπάρκεια του κράτους εμφανίζονται αυτόκλητες ομάδες ιδεολογικών οικονομικών, αλλά και πολιτικών συμφερόντων που έρχονται να νομιμοποιήσουν τις λειτουργίες τους καταλύοντας την βασικότερη  έννοια του ίδιου του δημοκρατικού μας συστήματος. Κανονίζουν λοιπόν να περιπολούν σε χώρους με μειονοτικά καταστήματα και να φωνάζουν απαξιωτικά …τονώνοντας το ελληνικό φρόνημα, αλλά ανοίγοντας μεγάλα ζητήματα και δημιουργώντας με την στοίχιση, την μαζικότητα, τις σημαίες, ρόπαλα και την όλη εμφάνισή τους κλίμα τρομοκρατίας. Το ότι πήγαν στο τουρκικό προξενείο καταδικάζοντας την δράση του Αχμέτ Σαδίκ, που ο «Χ» έχει γράψει ότι ο μακαρίτης φιλοδοξούσε να γίνει ο Νενκτάς της Θράκης,  είναι κάτι που θα μπορούσε κανείς να το δικαιολογήσει, αφού εκεί καταλήγουν πορείες με ειδική σημειολογία, αλλά το να κινούνται σε μειονοτικές περιοχές και σημεία όπως τα γραφεία του Deb,  την καταργημένη νεολαία, μπορεί να πυροδοτήσουν εντάσεις, να ανοίξουν μύτες, να συμβούν έκτροπα τα οποία δεν εξυπηρετούν κανένα. Θα ήταν το γάργαρο νερό  στην ίδια την τουρκική προπαγάνδα που θα ήθελε να στηριχθεί σ’ ένα κλίμα τρομοκρατίας με θύμα και πάλι την μειονότητα. Αυτή την χαρά δεν θα πρέπει να την πάρουν. Αφού οι ακραίοι και της άλλης πλευράς καραδοκούν.

Θα πρέπει λοιπόν να διαφυλαχθείς ως κόρη οφθαλμού το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης που υπάρχει στην Θράκη χρόνια τώρα και να απομονωθούν οι μπουρλοτιέρηδες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δυστυχώς τα  κενά του κράτους δίνουν τροφή κι ανοίγουν δρόμους για την παρουσία τέτοιων ομάδων… Στοχοποιούνται «εχθροί» κι αναπτύσσονται φασιστικά φαινόμενα, τροφοδοτούνται ακρότητες, λαϊκισμοί και βλέπουμε γεγονότα που δεν θα φανταζόμασταν. 

Οι 18 εκπρόσωποι στο ελληνικό κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής αποτελούν το νέο δεδομένο στην πολιτική πραγματικότητα και αναδείχθηκαν από την ανάγκη της κοινής γνώμης που εμπιστεύεται την λειτουργία τους να εκφραστεί κόντρα σε όσους την διέψευσαν και την πρόδωσαν φέρνοντας την χώρα στην βαθειά κρίση. 

Φέρνουν όμως μαζί τους και μια άλλη νοοτροπία που κινητοποιεί όπου κι αν κινηθούν τον μηχανισμό καταστολής. Η Κομοτηνή είχε γεμίσει ματ όπου κι αν πήγαιναν. Αλλοίμονο να αρχίσουν τέτοιες εικόνες να εισβάλουν στην καθημερινότητά μας επειδή κάποιοι θέλουν να κρατούν τον …ελληνικό μαίανδρο, να κυκλοφορούν με ρόπαλα, ασπίδες και κράνη μοτοσικλετιστών, ενώ είναι πεζοί, να φωνάζουν συνθήματα, να λειτουργούν κατά το δοκούν στρεφόμενοι ενάντια σε όσους τους κριτικάρουν ή δεν τους αποδέχονται. Σ΄αυτό τον τόπο και οι τοπικοί παράγοντες της Χρυσής Αυγής ήταν πολύ διαφοροποιημένοι από τους εξ Αθηνών, εκ Καβάλας κι άλλους μεταφερόμενους οπαδούς, κράτησαν με τις ομιλίες τους ένα επίπεδο, πρόσεξαν να μην ρίξουν αυτοί λάδι στην φωτιά, το έκαναν όμως οι υπόλοιποι… 

http://xronos.gr/detail.php?ID=86410,
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ