2012-12-17 12:57:02
Φωτογραφία για Έργα και ημέρες του Λαυρεντιάδη - Κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα από πού ήρθε και τι κάνει
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ένας κρυφός άνθρωπος. Λέγονται και γράφονται γι αυτόν τα πάντα, χωρίς στην πραγματικότητα να ξέρουμε τίποτα ή έστω τα περισσότερα.

Κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα από πού ήρθε και μέχρι πρόσφατα κανείς δεν καταλάβαινε τι ακριβώς κάνει, εκτός από το να μοιράζει χρήματα παντού φέρνοντάς τα από μια άγνωστη και γκρίζα περιοχή, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του ο «Τύπος της Κυριακής».

Ένας μιντιάρχης που ποτέ δεν εμφανίστηκε επίσημα ως ιδιοκτήτης, ένας μάγος των χρηματιστηριακών συναλλαγών και της δημιουργίας εταιριών που αφού τις υπερδάνειζε τις εξαφάνιζε, ένας υπερκινητικός άνθρωπος με σοβαρή αναπηρία, ένας συνομιλητής, του αμερικανικού ρεπουμπλικανικού κατεστημένου, ο οποίος βρέθηκε διωκόμενος από την Καρλάιλ, που τον ευεργέτησε, για άγνωστους λόγους στα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα.

Συνομιλητές των πρωταγωνιστών της δημόσιας ζωής, με πολυσχιδείς πολιτικές διασυνδέσεις, χρηματοδότησης κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, επισκέπτης της Μονής Βατοπαιδίου και όλων των Πατριαρχείων, και φίλος και αντίπαλος κορυφαίων επιχειρηματικών και τραπεζικών παραγόντων, που εκινείτο πάντα με ένα στρατό σωματοφυλάκων και πολλά μετρητά.


Μυστήριο οι σπουδές του: Ενώ εμφανιζόταν ως δόκτωρ, δεν έχουμε δει ποτέ πανεπιστημιακούς του τίτλους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Μυστήριο οι είσοδός του στο οικονομικό κατεστημένο, καθώς σε πολύ μικρή ηλικία και χωρίς επιχειρηματικό παρελθόν μεγάλοι κολοσσοί χημικών του εμπιστεύθηκαν την παραγωγή τους στην Ελλάδα και του προσέφεραν μια τεράστια οικονομική ευκαιρία.

Μυστήριο οι πολιτικές του αναφορές που απλώνονται σε όλο το φάσμα του πολιτικού χάρτη.

Μυστήριο η κοινωνική του ζωή, που ξεκινά από την υποστήριξή του στην Εθνική Πινακοθήκη, το Μέγαρο Μουσικής και το Μουσείο Μπενάκη και φτάνει μέχρι τις συναναστροφές του με party animals της κοσμικής Αθήνας.

Μυστήριο ακόμη και η ασθένειά του, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία ξεκινά από κάποιο σοβαρό πρόβλημα αιματολογικής φύσεως και φτάνει μέχρι την εμφανή ρευματοειδή αρθρίτιδα εξαιτίας της οποίας κάνει καθημερινά φυσικοθεραπεία χωρίς να ανακουφίζεται ποτέ απόλυτα από τους πόνους.

Είναι αίνιγμα οι σχέσεις του με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που διακτινίζονται από την Deutsche Bank (βασικός του δανειστής κατά περιόδους) μέχρι την επενδυτική του τράπεζα στο Λιχτενστάιν.

Πολλούς εξαπάτησε αλλά και πολλούς ωφέλησε οικονομικά, μοιράζοντας λεφτά σε φακέλους, σακούλες και βαλίτσες.

Ήταν ο άνθρωπος που ήξερε να κινείται ανάμεσα στις «τρύπες» του συστήματος, χωρίς να διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή, αλλά εκείνον του μπαλαντέρ, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: newsbeast
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέο τραγούδι για την Ηρώ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέο τραγούδι για την Ηρώ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ