2012-12-20 20:57:02
Φωτογραφία για Κύπρος: Για απόκρυψη από τη Βουλή εγγράφου της Τρόικας κατηγορεί ο Περδίκης την κυβέρνηση
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό «υπό τη θλιβερή διαπίστωση ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αποκρύβει από την Βουλή των Αντιπροσώπων ένα σημαντικό έγγραφο», δήλωσε... ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε σε ψεσινή έκτακτη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Οικονομικών έγειρε με τη βοήθεια και του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλα Παπαδόπουλου ένα πολύ σημαντικό θέμα τάξης.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα έγγραφο από την Τρόικα, στο οποίο σχολιάζονται τα νομοσχέδια τα οποία βρίσκονται ενώπιον της Βουλής. Καταγράφεται ποια νομοσχέδια έπρεπε να έρθουν και δεν ήρθαν και γίνονται εισηγήσεις για τροποποιήσεις. Αυτό το έγγραφο φαίνεται ότι φέρει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2012. Από παραδρομή ήρθε στη Βουλή μόνο μία σελίδα αυτού του εγγράφου που αφορούσε το συνταξιοδοτικό και εμείς θέσαμε χθες και ενώπιον του Υπουργού και δεσμεύτηκε ενώπιον του Προέδρου της Βουλής ότι αυτό το έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή για να ξέρει και η Βουλή ποιες είναι οι σημειώσεις και παρατηρήσεις της Τρόικας», συμπλήρωσε.


Ακόμα και σήμερα, είπε ο κ. Περδίκης, οι αρμόδιοι του Υπουργείου «κάνουν την πάπια», δηλαδή «παίζουν πελλόν».

«Εξακολουθούν, μετά που πέρασε σχεδόν μία εβδομάδα να αποκρύβουν αυτό το έγγραφο. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων θα εγείρουμε ξανά αυτό το ζήτημα στη σύσκεψη των Αρχηγών και θα απαιτήσουμε να κατατεθεί ενώπιον της Βουλής η εκτίμηση της Τρόικας για τον τρόπο που γίνεται η εναρμόνιση μέσα από τα κυβερνητικά νομοσχέδια και τον Προϋπολογισμό. Για παράδειγμα, από αυτή τη σελίδα που εκ παραδρομής έφτασε κοντά μας, φαίνεται ότι και ο Προϋπολογισμός έπρεπε να παρουσιαστεί με άλλο τρόπο ενώπιον της Βουλής και κάτι το οποίο δεν έγινε. Θέλουμε να κατατεθεί το έγγραφο αμέσως», πρόσθεσε.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tα βατράχια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tα βατράχια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ