2012-12-24 15:06:03
Φωτογραφία για Εντός της εβδομάδας η έκθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Στην μελέτη θα αποτυπώνονται οι εξελίξεις ανά τράπεζα και θα προσδιορίζεται το ύψος των κεφαλαίων που θα πρέπει να αντλήσει κάθε ίδρυμα έως τα μέσα Απριλίου, προκειμένου να αποκαταστήσει την κεφαλαιακή του βάση.

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών καταγράφει τις επιπτώσεις του PSI και της επαναγοράς χρέους ανά τράπεζα, τις αναμενόμενες ζημίες από τον πιστωτικό κίνδυνο, αλλά και εκτιμήσεις για την οργανική κερδοφορία έως το 2014.

Με τα στοιχεία αυτά καθορίσθηκε το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζεται κάθε τράπεζα προκειμένου να έχει δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) τουλάχιστον 10% στο τέλος του 2014.

Στην έκθεση θα εμπεριέχεται επίσης και η διαγνωστική μελέτη της BlackRock, η οποία έχει εκτιμήσει με βάση συγκεκριμένα σενάρια τις κεφαλαιακές ανάγκες κάθε τράπεζας από την επιδείνωση του χαρτοφυλακίου δανείων. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, αρκετές από τις παραδοχές, βάσει των οποίων καταρτίστηκε η μελέτη της BlackRock, ήταν υπεραισιόδοξες και έχουν καταστεί μη ρεαλιστικές.


Οι τράπεζες θα πρέπει μέχρι τον Μάρτιο να έχουν καταθέσει τα ενημερωτικά τους φυλλάδια στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Μάλιστα θα προηγηθεί προγραμματισμός και χρονικός συντονισμός, ώστε να μην πέσουν όλες οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μαζί. Οι αυξήσεις κεφαλαίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του Απριλίου του 2013.
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ