2013-01-17 00:31:54
Φωτογραφία για Να ξαναφέρουμε τους πολίτες στο προσκήνιο
«Αν θέλουμε να έχει μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξαναφέρουμε τους πολίτες στο προσκήνιο. Mε περισσότερη και με καλύτερης ποιότητας δημοκρατία, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, με καταπολέμηση όλων των ανισοτήτων, με προστασία της κοινωνικής συνοχής και με περιφρούρηση του κοινοτικού κεκτημένου σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα: και στο κοινωνικό και στο περιβαλλοντικό, κι όχι μόνο στο δημοσιονομικό» τόνισε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Άννυ Ποδηματά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθυνόμενη στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Όλι Ρεν.

Στην παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για τα δημόσια οικονομικά της Ευρωζώνης η κ. Ποδηματά ζήτησε την ενεργό παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα του Επίτροπου για τα Οικονομικά κ. Όλι Ρεν «προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία της κοινωνικής συνοχής και το κοινοτικό κεκτημένο σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα - κοινωνικό, περιβαλλοντικό, κι όχι μόνο δημοσιονομικό - σε χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής, όπως η Ελλάδα».


Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει προώθηση - στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια – δημοσιονομικών προγραμμάτων φιλικών προς την ανάπτυξη και προγραμμάτων διαρθρωτικών αλλαγών, που σέβονται και δεν αποδομούν τα κοινωνικά δικαιώματα, που προάγουν τα ανταγωνιστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα και διαφυλάττουν το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο».

Η κ. Ποδηματά κατέληξε ότι «αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος και για να έχει μέλλον η Ευρώπη και για να μην καταλήγουμε διαρκώς στο ίδιο σημείο αμφισβήτησης της βιωσιμότητας των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών προοπτικών της ευρωζώνης αλλά και συρρίκνωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το κρίσιμο 2%
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το κρίσιμο 2%
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ