2013-01-28 01:35:03
Φωτογραφία για Μ.Βορίδης: Η συνοχή της Κυβέρνησης θα δοκιμαστεί στην Βουλή με τις αποκρατικοποιήσεις
Την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να αλλάξει μίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει ,να προχωρήσει τα αναπτυξιακό θέματα και να μην εξαντληθεί η προσπάθεια της μόνο στην δημοσιονομική πειθαρχεία εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Αχελώος tv και στον Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα.

Δίπλα σε αυτό που λέγεται δημοσιονομική πειθαρχία και περιοριστική πολιτική θέλω να δω πραγματικά την αναπτυξιακή αντεπίθεση της Κυβέρνησης τόνισε ο κ. Βορίδης.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να αλλάξει το μίγμα της πολιτικής και να δημιουργηθεί αναπτυξιακό κλίμα:

«Το πρώτο εξάμηνο μας πήρε πάρα πολύ προσπάθεια η δημοσιονομική προσαρμογή. Τώρα όμως που τα μέτρα λήφθηκαν, τα φορολογικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε, πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση ΕΣΠΑ, να δοθούν τα 490 εκατομμύρια ευρώ του ΕΤΕΑΜ που πρέπει να πέσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καλό και σωστό τρόπο, να αξιοποιήσουμε τα 500 εκατομμύρια ευρώ που έχουνε δοθεί ως εγγυήσεις από την εκατομμύρια Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να στηρίξουν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να παράσχουν εγγυήσεις στους αντισυμβαλλομένους τους και επόμενους έχουν πρόβλημα με τις εξαγωγές, να τρέξουν παράλληλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών αξόνων, γιατί αυτά τα έργα είναι σημαντικά και για την διαμόρφωση των υποδομών και την ανάκαμψη οικονομίας.»

Ο κ
. Βορίδης τοποθετήθηκε και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων τονίζοντας ότι η συνοχή της Κυβέρνησηw θα δοκιμαστεί στην Βουλή με τις αποκρατικοποιήσεις ενώ σημείωσε ότι θα είναι δύσκολη η ψήφιση τους εάν δεν γίνουν με σωστό και διαφανή τρόπο που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση του ΟΠΑΠ για την οποία εξέφρασε και τις ενστάσεις του για το μονοπωλιακό χαρακτήρα που θα διατηρήσει παρά την ιδιωτικοποίηση του:

«Όταν θα αρχίσουν να έρχονται οι αποκρατικοποιήσεις στην Βουλή θα γίνει η επομένη αναμέτρηση για την συνοχή της Κυβέρνηση. Οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να γίνουν με σωστό και διαφανή τρόπο που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Εγώ αισθάνομαι σχετικός δικαιωμένος από την απόφασή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί είχα ζητήσει από την αρχή την κατάργηση του μονοπωλίου στον ΟΠΑΠ .

Η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ που συνδέεται με την διατήρηση του μονοπωλίου μεν έχει πρόσθετα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο αλλά κατά την γνώμη μου αυτό είναι πάρα πολύ κακό με την έννοια ότι φτιάχνει όμως ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που την λογική του εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω.

Οι αποκρατικοποιήσεις σε κάθε τομέα έχει τις ιδιαιτερότητες της, το νερό είναι άλλο πράγμα το φυσικό αέριο είναι άλλο πράγμα, τα αεροδρόμια είναι άλλο πράγμα, η κάθε μια έχει ιδιαιτερότητες της και θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει».

Όσο για τα σενάρια αλλαγών στον Κυβερνητικό σχήμα τόνισε ότι η σύνθεση της Κυβέρνηση δεν πρέπει να αλλάξει τώρα, αλλά πρέπει να δοθεί χρόνος για να αξιολογηθούν οι υπουργοί και να δείξουν έργο.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικά της ΝΔ και το πολιτικό ρόλο που επιφυλάσσει ο ίδιος για τον εαυτό του στην κεντροδεξιά παράταξη σημείωσε ότι δεν υπάρχει συζήτηση επόμενης ημέρας στην Νέα Δημοκρατία αφού όπως τόνισε η προσπάθεια όλων των στελεχών έχει προσηλωθεί στην επιτυχία του το προγράμματος :

«Εάν αποτύχει αυτή η Κυβέρνηση φοβάμαι ότι η χώρα έχει πάρα πολύ λίγες εναλλακτικές λύσεις, επομένως η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι πολιτικός μονόδρομος και νομίζω ότι σε αυτό τον στόχο είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που χαράζει στρατηγική θα γίνει σε ένα χρόνο από τώρα».

Δείτε το Βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ