2013-01-30 00:42:04
Φωτογραφία για Goldman Sachs: Στην υπηρεσία του Κρεμλίνου
Την αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs προσέλαβε η Ρωσία, για να την βοηθήσει να... βελτιώσει την εικόνα της μεταξύ των ξένων επενδυτών και των οίκων αξιολόγησης, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Βεντομόστι.

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, που δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «Η τράπεζα επενδύσεων υπέγραψε ένα πρωτόκολλο συμφωνίας με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και το ρωσικό Ταμείο για τις Άμεσες Επενδύσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Σεργκέι Μπελιάκοφ, η τράπεζα θα αναλάβει την επικοινωνία με τους επενδυτές και θα συμμετέχει στις παρουσιάσεις και στις περιοδείες στο εξωτερικό.

Όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η Ρωσία- η οποία προεδρεύει φέτος της G20- εξακολουθεί να δυσκολεύεται να πείσει τους ειδικούς, παρά τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία. Το ρωσικό χρέος ανέρχεται περίπου στο 11% του ΑΕΠ, ποσοστό ασήμαντο σε σχέση με αυτό των περισσότερων δυτικών χωρών. Εντούτοις η Ρωσία αξιολογείται με ΒΒΒ από τον οίκο Standard and Poor's και με Baa1 από τη Moody's.

Σύμφωνα με τον Τσαρλς Σεβίλ του Fitch, τον οποίο επικαλείται η "Βεντομόστι", η Ρωσία πρέπει να απαλλαγεί από την ακραία εξάρτησή της από τους υδρογονάνθρακες, να μειώσει τον πληθωρισμό της, να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να συνεχίσει την ιδιωτικοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού της.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ