2013-01-30 18:58:03
Φωτογραφία για Επανακατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή από τον Γ. Δημαρά και τον Γ. Αβραμίδη
από το Γραφείο Τύπου

Παρακάτω οι ερωτήσεις που επανακατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β' Αθηνών κ. Γ. Δημαράς και ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Γ. Αβραμίδης, λόγω μη απάντησής τους κατά παρέκκλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

                                   

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ :Στο σημείο “ μηδέν” τα ελληνικά νοσοκομεία από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Κύριε Υπουργέ,

επανακαταθέτουμε την από 11/12/2012, Αρ.Πρωτοκ.5014 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί κατά παρέκκλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, στην οποία αναφέραμε τα εξής:

Στο σημείο “μηδέν” βρίσκονται τα ελληνικά νοσοκομεία όσο αφορά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις Είναι τόσο τραγική η κατάσταση, που το προσωπικό αδυνατεί να τηρήσει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, λόγω ελλείψεων σε αναλώσιμα, αναφέρει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).


Eκφράζoνται φόβοι, ότι αν η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία δεν βελτιωθεί, τότε ενδεχομένως να αυξηθούν τα ήδη πολλαπλασιαζόμενα καθημερινά κρούσματα πολυανθεκτικών λοιμώξεων, που πολλαπλασιάζονται δραματικά ,ειδικότερα σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Παρακολούθησης ασθενών.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι θα υπάρξει επιδείνωση στη χώρα μας, λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει συντελέσει στην μείωση του προσωπικού των νοσοκομείων και έχει υποβαθμίσει την φροντίδα υγείας. Με λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές να φροντίζουν τους ασθενείς και τα νοσοκομεία να έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό για αγορά αναλώσιμων, οι κίνδυνοι πηγάζουν ακόμη και από την μη εφαρμογή των βασικών κανόνων υγιεινής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ECDC, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ασθενείς με μολυσματικές παθήσεις όπως η φυματίωση, ενδεχομένως να μην υποβάλλονται στη σωστή θεραπεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανθεκτικών μορφών ασθενειών που θα επιδεινώσουν την υγειονομική κατάσταση της Ευρώπης συνολικά, ενώ καθημερινά στα Μ.Μ.Ε διακεκριμένοι Έλληνες Λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν απεγνωσμένα τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία .

Ερωτάστε :

1. Τι μέτρα λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας ως προς την παραπάνω περιγραφόμενη δραματική

κατάσταση των Ελληνικών νοσοκομείων ;

2. Προστατεύεται ο πληθυσμός από τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων σήμερα στη χώρα μας ;

3. Υπάρχει σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης; Εάν ναι, ποιο είναι αυτό;

Αθήνα 30/1/2013

Αρ.πρωτ. 6503 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτες καθυστερήσεις στις αναθέσεις των μελετών κτηματογράφησης της

Αθήνας από την εταιρεία “ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε “

Κύριε Υπουργέ,

επανακαταθέτουμε την από 11/12/2012, Αρ.Πρωτοκ.5014 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί κατά παρέκκλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, στην οποία αναφέραμε τα εξής:

Mεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην ανάθεση της μελέτης της κτηματογράφησης της Αθήνας, προεκτιμώμενης αμοιβής 24.690.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.

Η Διοίκηση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., αρνείται περιέργως, επί αρκετούς μήνες, να προβεί στην ανάθεση του έργου, επικαλούμενη διάφορα προσκόμματα, για να προκαλέσει, όπως καταγγέλλεται, τη ματαίωση του διαγωνισμού.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται ως προς την τήρηση της διαφάνειας διεξαγωγής του διαγωνισμού, ήδη από το στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, για την ολοκλήρωση της οποίας η Κτηματολόγιο Α.Ε χρειάστηκε δύο (2) ολόκληρα χρόνια (!), ως προς την εκτίμηση των προσφορών των διαγωνιζόμενων .

Καταγγελίες επίσης αναφέρονται σε σκανδαλώδη μονόπλευρη μεταχείριση των διαγωνιζόμενων, με προσφυγές για ατοπήματα και παραβίαση φακέλων προσφορών όπως διαπίστωσε και το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ( Σ.Τ.Ε 3231/2012 Δ’ Τμήμα), μη συμμόρφωση της εταιρείας στην κρίση του δικαστηρίου και παλινδρομήσεις της ως προς την εγκυρότητα δικαιωμάτων συμμετοχής στον διαγωνισμό και εσκεμμένες καθυστερήσεις .

Σήμερα, που είναι επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου του Κτηματολογίου, η διοίκηση της Κτηματολόγιο Α.Ε με τις πρακτικές της, καθυστερεί, επιδεικνύει μηδενικό έργο, υιοθετεί πρακτικές που υποκρύπτουν μεροληψία και αδιαφάνεια και δημιουργεί υπόνοιες ότι προσπαθεί να δείξει με τον τρόπο της ως μόνη διέξοδο για την καταγραφή της ελληνικής περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα και μετά από δεκαπέντε χρόνια έχουμε υλοποιήσει μόνο το 20% του έργου κτηματογράφησης, ότι κατά την υλοποίηση της κτηματογράφησης της Αθήνας θα προκύψουν άμεσα και για τουλάχιστον 4 χρόνια 150 επιπλέον θέσεις εργασίας, κυρίως του κλάδου των τεχνικών ο οποίος μαστίζεται από υψηλότατη ανεργία,

Ερωτάστε :

1. Επιβεβαιώνει το ΥΠ.Ε.Κ.Α τις παραπάνω καταγγελλόμενες αδιαφανείς και

αμφισβητούμενες διαδικασίες της “Κτηματολόγιο ΑΕ”; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για

την αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας των ενεργειών της, με δεδομένη την

σχετική Απόφαση του Σ.Τ.Ε ;

2. Ποιές ενέργειες θα κάνει το ΥΠ.Ε.Κ.Α για να ολοκληρωθεί η ανάθεση της μελέτης

κτηματογράφησης της Αθήνας με βάση το συμφέρον του δημοσίου και να ξεκινήσει

η εκπόνησή της;

Αθήνα 30/1/2013 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αρ. πρωτ.: 6504 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΠΡΟΣ : YΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα : Ανάγκη αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, για άρση των

ανισοτήτων μεταξύ των διαζευγμένων ζευγαριών .

Κύριε Υπουργέ,

επανακαταθέτουμε την από 5/11/12, Αρ.πρωτοκ.3727 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί κατά παρέκκλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, στην οποία αναφέραμε τα εξής:

Οι νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν συνέπειες όχι μόνο στην οικονομία, τους θεσμούς και τα άτομα, αλλά έχουν επιφέρει την πλήρη εξαθλίωση στην συνοχή των οικογενειών, εκτοξεύοντας τα διαζύγια και εξαθλιώνουν τις παραδοσιακές ελληνικές οικογένειες.

Οι λόγοι που οδηγούν σε αδιέξοδο τα διαζευγμένα ζευγάρια στη χώρα μας είναι πολυπαραγοντικοί. Επιπροσθέτως, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των νόμων καθώς και της άνισης μεταχείρισης πατεράδων - μητέρων από τα ελληνικά δικαστήρια, επιφέρουν πλήρη ανισορροπία και διαταραχή της ψυχολογίας πολλών παιδιών διαζευγμένων ζευγαριών.

Υπάρχει ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης: α)οικογενειακών δικαστηρίων, β) ειδικού οικογενειακού διαμεσολαβητή, γ) τροποποίησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έτσι ώστε, στις δίκες οικογενειακού δικαίου να καταθέτουν υποχρεωτικά και οι διάδικοι γονείς και έτσι το Δικαστήριο συνεπικουρούμενο από ειδικούς επιστήμονες ( Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς) να συνεκτιμά ακριβοδίκαια την προσωπικότητά τους και τη δυνατότητά τους, να ασκήσουν γονικά καθήκοντα.

Παράλληλα, κοινό αίτημα είναι, η νομική κατοχύρωση και εξίσωση σε θεσμικό επίπεδο, της μητρότητας με την πατρότητα προς την κατεύθυνση των ευρωπαϊκών προτύπων, έτσι ώστε ο δικαστής αμερόληπτα πάντα να αποφασίζει όχι με βάση τα στερεότυπα και το φύλο.

Άλλη σημαντική αλλαγή που προτείνεται, είναι, στην επιδίκαση της διατροφής να θεσπιστούν περισσότερα κριτήρια που να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και τις δυνατότητες των γονέων (Φορολογική δήλωση, περικοπή εισοδήματος λόγω μνημονίων, πραγματική οικονομική δυνατότητα κάλυψης της διατροφής κ.ά).

Ερωτάστε :

1. Υπάρχει η πολιτική βούληση εκσυγχρονισμού του οικογενειακού δικαίου προς την κατεύθυνση όλων των παραπάνω περιγραφόμενων υφιστάμενων ατελειών του ;

2. Μελετάται η θέσπιση οικογενειακού διαμεσολαβητή, ο οποίος πέραν των διαζυγίων θα επιλαμβάνεται την επίλυση των επιμέρους διαφορών των υποθέσεων αυτών, όπως: α) πρόβλεψη ειδικής ποινικής διάταξης για την με πρόθεση παρεμπόδιση της επικοινωνίας του ενός γονέα από τον άλλο, β) ισότητα δικαιωμάτων γονέων με παιδιά εκτός γάμου σε αντιστοιχία με τους έχοντες παιδιά εντός γάμου ;

Αθήνα 30 /01 / 2013

Αρ. πρωτ. 6505 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΠΡΟΣ : ΤΟΝ YΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα : « Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η νέα πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης και η εμμονή

της στη χορήγηση του πιο φθηνού φαρμάκου, με βάση τη δραστική ουσία».

Κύριε Υπουργέ,

επανακαταθέτουμε την από 8/11/12, Αρ.Πρωτοκ. 3813 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί κατά παρέκκλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, στην οποία αναφέραμε τα εξής:

Kαθημερινά αποδεικνύεται ότι, η κυβέρνηση, υπακούοντας σε άνομα συμφέροντα και τη τρόϊκα, έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε μεγάλη πολυεθνική του χώρου αυτού με πλοκάμια σε Ισραήλ και Ασία και η οποία μέσω θυγατρικής της παράγει δραστικές ουσίες σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ Μεξικό και άλλες χώρες, όπως πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου αυτού στις ΗΠΑ, ήταν τέτοιες, που οδήγησαν πρόσφατα τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA), να το κλείσει.

Η πολυεθνική αυτή εταιρεία, που συμμετείχε στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες του υπουργείου Υγείας, έχει καταγγελθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για νοθευμένα φάρμακα, ανεπαρκείς έλεγχους, σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλες πιο «συμφέρουσες» μελέτες, επιστημονικά ανεπαρκείς, για μολύνσεις κατά την παραγωγή φαρμάκων, τα οποία και είναι μερικά από τα ευρήματα των ελέγχων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε πολύ λίγο καιρό τα ελληνικά νοσοκομεία θα χορηγούν αφειδώς τα σκευάσματα της εταιρείας αυτής, την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν καταγγείλει και διώκουν, επειδή παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα, αφήνοντας πίσω άλλες –αξιόπιστες- και με παράδοση πολλών ετών στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκων που έχει λήξει η «πατέντα» τους, και των οποίων οι προδιαγραφές και η ασφάλεια τους είναι αποδεδειγμένες.Το γεγονός αυτό, ανησυχεί ιδιαίτερα τον ιατρικό κόσμο και τους πολίτες, τώρα που μοναδικός γνώμονας είναι η τιμή και όχι η ποιότητα του φαρμάκου.

-Ποια είναι η θέση του Υπουργείου σας στο θέμα αυτό, παρά τις βαρύτατες καταγγελίες που

αναφέρονται καθημερινά, την ώρα που για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης έχετε νομοθετήσει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και παρά τα δυσμενή και εξόχως ανησυχητικά στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους του Αμερικανικού F.D.A στα ανά τον κόσμο εργοστάσια, για τα προϊόντα της εταιρείας της οποίας τα φάρμακα θα χορηγούνται αναγκαστικά στους Έλληνες ασθενείς;

Αθήνα 30/1/2013 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αρ.πρωτ.: 6501

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: « Oικονομίες» νομίμων και παρανόμων μεταναστών, δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως,

καταλήγουν στις πατρίδες τους, με “πλάγιους”, ανορθόδοξους και παράνομους τρόπους .

Κύριε Υπουργέ,

επανακαταθέτουμε την από 20/11/12, Αρ.Πρωτοκ.4135 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί κατά παρέκκλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, στην οποία αναφέραμε τα εξής:

Aλλοδαποί μετανάστες , που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και οι οποίοι ασκούν κάθε είδους δραστηριότητες, φυγαδεύουν με κάθε τρόπο, σε χώρες του εξωτερικού κάθε μήνα, σημαντικά ποσά που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα. Τα διαφεύγοντα αυτά ποσά, είναι χρήματα που δεν αποτελούν επενδύσεις ούτε εμπορικά ή ιδιωτικά εμβάσματα, δεν υφίστανται καμία φορολογική επιβάρυνση και τα οποία, οι έλεγχοι στους συνοριακούς και λιμενικούς τελωνειακούς σταθμούς είναι αδύνατον να συλλάβουν

Για την υποβοήθηση αυτών των “αποστολών” έχουν «ανθίσει» κυκλώματα, που με ειδική συμφωνία και αμοιβή των οδηγών των λεωφορείων που ταξιδεύουν εκτός συνόρων, φροντίζουν κομίζοντας “προμήθειες”, χέρι με χέρι να καταλήξουν τα χρήματα αυτά στα χέρια των οικογενειών των αποστολέων.

Eπειδή είναι πρόδηλες οι συνέπειες για την εθνική οικονομία , την στιγμή που είναι αδύνατον να ελεγχθεί αυτή η μεγάλη “πληγή” παράνομης φυγάδευσης δεκάδων δις ευρώ σε προορισμούς είτε γειτονικούς, είτε σε Ασία, Αφρική και Ανατολικές χώρες της πρώην Σοβ. Ένωσης,

Eρωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Με ποιούς τρόπους, διαδικασίες και όργανα ελέγχου, σκοπεύει το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες

του, να μπεί τέλος στις παράνομες αυτές διαδικασίες διαφυγής αφορολόγητων οικονομικών πόρων προς

τρίτες χώρες ;

2. Έχουν ενισχυθεί οι συνοριακοί σταθμοί της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, χερσαίοι σταθμοί) με

τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό, στά τελωνεία και τα παραρτήματα

της Οικονομικής Αστυνομίας, ώστε να αντιμετωπισθεί επαρκέστερα το πρόβλημα αυτό;

Αθήνα 30/1/2013

Αρ. πρωτ.:6502 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον ΣΚΑΪ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον ΣΚΑΪ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ