2013-02-18 05:28:03
Φωτογραφία για Τρεις λιβανέζοι σιίτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Συρία
Ένας αξιωματούχος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμμάχου της Δαμασκού, δήλωσε χθες προς το... Γαλλικό πρακτορείο πως τρεις Λιβανέζοι σιίτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Συρία, τι στιγμή που η σιιτική οργάνωση κατηγορείται από τη συριακή αντιπολίτευση ότι «επενέβη στρατιωτικά» στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Δύο λιβανέζοι σιίτες κάτοικοι της Συρίας σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με τους αντάρτες», ανακοίνωσε αυτός ο αξιωματούχος, ο οποίος διευκρίνισε στη συνέχεα πως ένας τρίτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δεν θέλησε να διευκρινίσει αν πρόκειται για μέλη του ένοπλου τμήματος της οργάνωσης.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα είχε δηλώσει το 2012 πως μέλη της οργάνωσής του πολεμούν εναντίον των Σύρων ανταρτών, αλλά ατομικά και χωρίς εντολή από την οργάνωση.


Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δηλώσεις του αξιωματούχου έγιναν μερικές ώρες αφότου ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Χεζμπολάχ ότι επεμβαίνει "στρατιωτικά" στη σύγκρουση στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, μέλη της ισχυρής οργάνωσης εξαπέλυσαν χθες Σάββατο «μια ένοπλη επίθεση» σε τρία χωριά της περιφέρειας του Κουσέιρ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, προκαλώντας θύματα μεταξύ των αμάχων, ενισχύοντας τις θρησκευτικές εντάσεις και ωθώντας στη φυγή «εκατοντάδες» κατοίκους.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του πως η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε «βαριά όπλα μπροστά στα μάτια του στρατού του συριακού καθεστώτος». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ