2013-02-24 11:46:03
Φωτογραφία για Πρώτος σταθμός της περιοδείας Κέρι το Λονδίνο
Για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό αναχωρεί σήμερα ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Πρώτος σταθμός της 11ήμερης περιοδείας του σε εννέα κράτη είναι το Λονδίνο και θα ακολουθήσουν... Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη, Άγκυρα, Κάιρο, Ριάντ, Αμπού Ντάμπι και την Ντόχα.

Στη Ρώμη ο κ. Κέρι θα συναντήσει μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, όπως επίσης και την ευρύτερη ομάδα κρατών που στηρίζουν το κίνημα για την ανατροπή της κυβέρνησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο νέος αμερικανός ΥΠΕΞ πραγματοποιεί το πρώτο διεθνές ταξίδι του την ώρα που αμερικανοί διπλωμάτες και ομόλογοί τους από τη Βρετανία, την Κίνα, την Γαλλία, τνη Γερμανία και τη Ρωσία θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία από το Ιράν στο Καζαχστάν σε μία προσπάθεια να πείσουν την Τεχεράνη να αναστείλει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Μπρους Ρίντελ του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς, ο σαουδάραβας ηγέτης Αμπντάλα φιλοδοξεί να θεωρείται αυτός και όχι ο Κέρι ως ο προνομιακός διαμεσολαβητής στην περιοχή και αναμένει να ακούσει ποιες είναι οι νέες προτάσεις των ΗΠΑ σε μία σειρά από περιφερειακά ζητήματα, όπως το Ιράν ή η διένεξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ