2013-03-02 06:21:03
Φωτογραφία για Τι είναι οι υδατάνθρακες και ποια τα οφέλη τους στον οργανισμό μας
Όλες οι ετικέτες των τροφίμων αναγράφουν πόσους υδατάνθρακες ανά γραμμάριο περιέχει το κάθε καταναλωτικό προϊόν.

Οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν στις δίαιτες την κατανάλωση υδατανθράκων, όμως αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι το τι ακριβώς είναι οι υδατάνθρακες και ότι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι υδατάνθρακες παίρνουν μέρος σε διάφορες μεταβολικές αντιδράσεις, όπου μπορούν να επηρεάσουν τον κορεσμό, τον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων αλλά και την φυσιολογική λειτουργία το εντέρου.

Η κυριότερη συνεισφορά των υδατανθράκων έχει να κάνει στον έλεγχο του σωματικού βάρους, την πρόληψη του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της δυσκοιλιότητας, του καρκίνου του παχέος εντέρου αλλά και γενικά στη φυσιολογική λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ωφέλιμοι.

Υδατάνθρακας είναι τα σάκχαρα και το άμυλο και ο όρος σάκχαρα ουσιαστικά αναφέρεται στους μόνοσακχαρίτες και δισακχαρίτες.

Οι δύο βασικοί μονοσακχαρίτες είναι η γλυκόζη και η φρουκτόζη.

Το άμυλο είναι ο κύριος υδατάνθρακας και βρίσκεται στα δημητριακά, όπως για παράδειγμα τα μακαρόνια, το ρύζι και το ψωμί, την πατάτα, τα όσπρια και τα αμυλούχα λαχανικά όπως ο αρακάς και το καλαμπόκι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ