2013-03-08 07:33:03
Φωτογραφία για Αντιδρά η Ζάκυνθος στο «σχέδιο Αθηνά»
Τις αντιδράσεις τους για τα όσα προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά», του υπουργείου Παιδείας, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Ζάκυνθο, διατύπωσαν... εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και οι φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου.

Στην τοποθέτηση του, ο αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Μυλωνάς, πρότεινε δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα περιλαμβάνουν ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού και υπογράμμισε πως αν τα αποτελέσματα της συζήτησης στην Επιτροπή των Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή δεν είναι τα επιθυμητά, αντιπροσωπεία του νησιού θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα, για να υποστηρίξει τη λειτουργία των δύο τμημάτων της Ζακύνθου.

Το στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Βανταράκης, υποστήριξε πως το σχέδιο «Αθηνά» δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική βάση.

Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος αναφέρθηκε στη συνδρομή της Εκκλησίας επί των ημερών του προκατόχου του για τη λειτουργία του ΤΕΙ και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μείνει αναξιοποίητο το σύγχρονο κτίριο που πρόσφατα κατασκευάστηκε στην Παναγούλα.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος, Ειρήνη Μινιώρη, ζήτησε την ενότητα όλων των εκπροσώπων του νησιού για να μείνει ανοιχτό το Τμήμα και συμπλήρωσε πως στη χειρότερη περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2018.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ