2013-03-24 18:15:55
Φωτογραφία για Το απόλυτο αφεντικό!
Μετά το Λιγκ Καπ, ο Ολυμπιακός έβαψε «ερυθρόλευκο» και το Κύπελλο, νικώντας 3-0 τον Φοίνικα Σύρου στον μεγάλο τελικό του Ρεθύμνου! Κορυφαίος και με... διαφορά ο Γιορντάνοφ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη με κρίσιμους πόντους σε καθοριστικά σημεία κάθε σετ, όταν ο Φοίνικας έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Οι νησιώτες προηγήθηκαν και στα τρία σετ, δεν μπόρεσαν όμως να διεκδικήσουν τίποτα περισσότερο, στην πρώτη παρουσία τους στον μεγάλο τελικό, αφού οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη είχαν τις «απαντήσεις». Και μαζί τον Γιορντάνοφ, που δικαίως πήρε και τον τίτλο του MVP.

Καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης το πρώτο σετ, όταν ο Ολυμπιακός από το 21-24 βρέθηκε μπροστά με 25-24 με τους Γιορντάνοφ και Σμαραγδή κυρίως να κάνουν την ανατροπή για τον Ολυμπιακό, βάζοντάς τον μπροστά στο σκορ.

Από εκεί κι έπειτα μίλησε η εμπειρία και η σωστή διαχείριση του παιχνιδιού. Λάθη έγιναν εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός «χάριζε» πιο εύκολα τους πόντους στον Φοίνικα, όταν «έκαιγε» η μπάλα όμως, ήξεραν ποιος έπρεπε να την πάρει Καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης το πρώτο σετ, όταν ο Ολυμπιακός από το 21-24 βρέθηκε μπροστά με 25-24 με τους Γιορντάνοφ και Σμαραγδή κυρίως να κάνουν την ανατροπή για τον Ολυμπιακό, βάζοντάς τον μπροστά στο σκορ.

Από εκεί κι έπειτα μίλησε η εμπειρία και η σωστή διαχείριση του παιχνιδιού. Λάθη έγιναν εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός «χάριζε» πιο εύκολα τους πόντους στον Φοίνικα, όταν «έκαιγε» η μπάλα όμως, ήξεραν ποιος έπρεπε να την πάρει… Το 10-8 και 15-13 στο δεύτερο σετ υπέρ των νησιωτών έγινε 18-16 και 20-18 για τους ερυθρόλευκους. Αμφισβητούμενη φάση στο 20-19 με επίθεση του Ντορνέλας, με τον διαιτητή Καραμπέτσο να δείχνει υπέρβαση στο φιλέ, με αποτέλεσμα να γίνει το 21-19 και να γείρει στη συνέχεια η πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο και τελευταίο σετ, με τον Φοίνικα να έχει και πάλι το προβάδισμα με 18-14, αλλά τον Ολυμπιακό να επιστρέφει με εξαιρετικό μπλοκ και τον Γιορντάνοφ στην επίθεση, ο οποίος έβαλε τη «σφραγίδα» του στο τέλος με δικό του πόντο.

Τα σετ: 28-26, 25-21, 25-22.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ