2013-03-25 23:15:04
Φωτογραφία για Πυλώνας φωτισμού από το γήπεδο του ΟΦΗ έπεσε σε σπίτια και αυτοκίνητα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Ο πυλώνας φωτισμού που βρίσκεται πάνω από τη θύρα 1 του γηπέδου φαίνεται ότι υποχώρησε από την πίεση των θυελλωδών ανέμων και η τεράστια σιδερένια κατασκευή προσγειώθηκε πάνω σε τρία αυτοκίνητα και ένα σπίτι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν μισή περίπου ώρα και επικράτησε πολύ μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή αφού οι κάτοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να δει πως μπορεί να βοηθήσει στην ανέλκυση της τεράστιας κατασκευής ενώ – ευτυχώς – κανείς δεν έπαθε τίποτα από την πτώση. Την ώρα που ο πυλώνας έπεφτε κανείς άνθρωπος δεν περνούσε από κάτω ωστόσο οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, λένε οι πληροφορίες, είναι μεγάλες.

Ωστόσο ο σημερινός νοτιάς που σαρώνει το νησί έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Ήδη τρεις πτήσεις που είχαν προορισμό το Ηράκλειο δεν κατάφεραν τελικά να προσγειωθούν ενώ προβλήματα καταγράφονται και στο οδικό δίκτυο από τα ... ιπτάμενα αντικείμενα που καταλήγουν στα μπαρ - μπριζ και στους τροχούς των οδηγών. Επίσης σκουπίδια έχουν εμφανιστεί παντού αφού ο αέρας τα έχει ... ξετρυπώσει. Έτσι η πόλη που ετοιμάζεται να εορτάσει την εθνική επέτειο είναι γεμάτη από δαύτα.


Καταγραφή ζημιών 

Στο σημείο της πτώσης του πυλώνα, πήγε αμέσως Αστυνομία και Πυροσβεστική για να γίνει αυτοψία στο πρωτόγνωρο περιστατικό. Η Αστυνομία πήρε καταθέσεις, ενώ θα τεθεί και το θέμα των αποζημιώσεων των ανθρώπων που η περιουσία τους υπέστη μεγάλες ή μικρές φθορές, όπως τα αυτοκίνητα που καταπλάκωσε ο πυλώνας, αλλά και οι ζημιές που προκλήθηκαν στα γύρω σπίτια και καταστήματα. Στο σημείο βρέθηκε ακόμη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης, καθώς το γήπεδο του ΟΦΗ ανήκει στον Ερασιτέχη ΟΦΗ. Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτη Γιώργος Δεικτάκης έσπευσε να τονίζει ότι έχει γίνει ανάκληση της άδειας για τη χρήση του γηπέδου ήδη από τον Οκτώβρη του 2012 καθώς δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Όπως σημείωσε ο ίδιος το περιστατικό θα διερευνηθεί ενώ θα αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.

Διάβρωση απο την υγρασία

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων και σε άλλες περιπτώσεις δυνατών ανέμων, ο πυλώνας έκανε θορύβους, αλλά κανείς δεν περίμενε, αυτήν την πρωτοφανή, εξέλιξη. Να σημειωθεί ότι ο πυλώνας, ξηλώθηκε απο την βάση του! Εκεί εντοπίστηκε σημαντική διάβρωση λόγω της υγρασίας, που με το χρόνο, προκάλεσε μεγάλη φθορά στην σιδηροκατασκευή. Ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν απο το γεγονός ότι κανείς δεν είχε διαπιστώσει το παραμικρό, ενώ θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνονται συχνοί έλεγχοι. Οι πυλώνες φωτισμού του γηπέδου Θόδωρος Βαρδινογιάννης είχαν ανακαταστευαστεί το 2004 στους Ολυμπιακούς αγώνες, όταν το γήπεδο είχε χαρακτηριστεί Ολυμπιακό προπονητήτριο.

Σε εκείνο που κατέληξαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του ΟΦΗ τη Δευτέρα το πρωί , ήταν ότι απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η Παναγία, έκανε το θαύμα της...

Πηγή:prismanews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ