2013-04-25 06:24:03
Φωτογραφία για Μάργκαρετ Θάτσερ: Ο σύζυγός της ζητούσε επίμονα διαζύγιο
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η σκληρότητα και η αυστηρότητα δεν διέκριναν μονάχα την πολιτική θητεία της "Σιδηράς Κυρίας" της Βρετανίας, αλλά και την προσωπική της ζωή.

Νέα στοιχεία για τον έγγαμο βίο της έρχονται να επιβεβαιώσουν, λίγες εβδομάδες μετά το θάνατό της, την παραπάνω πεποίθηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κόρη της Μάργκαρετ και του Ντένις Θάτσερ, Κάρολ στο βιογράφο Τσαρλς Μουρ, ο πατέρας της, Ντένις είχε φτάσει σε σημεία ψυχικής παράκρουσης, κατά την 10ετία του 1960, καθώς δεν άντεχε να είναι σύζυγος γυναίκας πολιτικού. Γεγονός, που τον οδήγησε να φτάσει στο σημείο να ζητήσει διαζύγιο από τη μητέρα της.

Επίσης, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που είχε απέναντι στην επιχείρηση που διατηρούσε.

"Ο πατέρας μου απλά ήθελε να ηρεμήσει στο μυαλό του» ανέφερε η Κάρολ, ενώ ο Μουρ υποστηρίζει πως τον είχε ακούσει να λέει εκείνη την περίοδο: «Δούλευα όσο κανείς εκείνη την περίοδο… Έπινα επίσης πάρα πολύ".


Απεναντίας, η Μάργκαρετ Θάτσερ απέφευγε να μιλάει για την οικογενειακή της ζωή. Το μόνο που είχε αναφέρει εκείνη την κρίσιμη περίοδο για το σύζυγό της ήταν ότι ήταν εξαντλημένος λόγω φόρτου εργασίας. Ωστόσο, δεν είχε κρύψει την εκτίμηση της στο πρόσωπό του για τη στήριξη που της είχε προσφέρει. "Δεν θα μπορούσα να είμαι πρωθυπουργός για περισσότερο από 11 χρόνια, χωρίς τον Ντένις στο πλευρό μου" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο Σερ Ντένις, όπως αποκαλούνταν, έφυγε από τη ζωή το 2003, σε ηλικία 88 ετών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ