2013-04-26 14:11:04
Φωτογραφία για Δήλωση Ν. Νικολόπουλου για απόφαση Αρείου Πάγου για stagiers
από το Γραφείο Τύπου

«Την ώρα που η μνημονιακή κυβέρνηση επιχειρεί τη συλλήβδην απαξίωση της δικαιοσύνης - γεγονός που αποκαλύφθηκε από το νομοσχέδιο Μανιτάκη – ο Άρειος Πάγος απέρριψε την Αίτηση Αναστολής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατά της υπ΄αριθμ. 34/2013 απόφασης που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών με την οποία εκρίθη, ότι δέκα εργαζόμενοι, όπως αυτοί εκπροσωπήθηκαν από την πληρεξούσια Δικηγόρο τους Κωνσταντίνα Φουντέα,, πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους ως εργαζόμενοι που κατέχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η δικάσιμος για την συζήτηση της Αίτησης Αναστολής ορίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά εντός 48 ωρών, ήτοι με συνοπτικότατες διαδικασίες, ενώ οι αντιρρήσεις που προτάθηκαν, περί ζημίας του ελληνικού κράτους, συνάντησαν τα ισχυρά αντεπιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία της συνηγόρου των εργαζομένων. Πλέον, αναμένεται το κείμενο του διατακτικού της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για την εφαρμογή του Συντάγματος.


Η μνημονιακή κυβέρνηση, δια των πολιτικών και υπηρεσιακών εντολοδόχων της, έχει ξεφύγει πλέον πέρα από κάθε έννοια δικαίου, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά και προσπαθώντας να επιβάλλει ή να επηρεάσει κάθε προσπάθεια ή απόφαση που κινείται ενάντια στις επιλογές της.

Κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, επιχειρηματίες που έχουν υποστεί τα επίχειρα της μνημονιακής πολιτικής, διώκονται και καταδιώκονται, δικάζονται και καταδικάζονται καθημερινά, ενώ οι ισχυροί του πλούτου παραμένουν εν πολλοίς ακαταδίωκτοι και ανεπηρέαστοι. Το εργατικό δίκαιο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, η κοινωνική πρόνοια έχει ευτελιστεί και ο απλός πολίτης αισθάνεται ολοένα και περισσότερο το αδιέξοδο που πλησιάζει. Τουλάχιστον όμως, δικαστικές αποφάσεις σαν και την προαναφερόμενη αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμα ενεργά και σημαντικά τμήματα της κοινωνίας μας που εξακολουθούν να μάχονται. Προσωπικά, θωρώ πως είναι και τα πιο μεγάλα. Αυτά που στο τέλος θα επικρατήσουν». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ