2013-04-26 14:28:02
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η πορεία εργαζομένων στους ΟΤΑ - Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
Τους... δρόμους πήραν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλει την κυβέρνηση για τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης... κατέληξε η πορεία των διαδηλωτών.

Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και έφτασε αρχικά στο Σύνταγμα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Από εκεί, ανέβηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αποτέλεσμα να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δυο ρεύματα, από το ύψος της Ρηγίλλης.

Στην πορεία μετέχουν συμβασιούχοι του δήμου Αθήνας, Θεσσαλονίκη και του υπουργείου Πολιτισμού, που διαμαρτύρονται για την τροπολογία Μανιτάκη, που ναι μεν αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο αλλά θα επανέλθει μετά το Πάσχα. Η επίμαχη τροπολογία, που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητική κόντρα Μανιτάκη – Ρουπακιώτη, προβλέπει κατάργηση των θέσεων εργασίας παρά τις δικαστικές αποφάσεις.


Πολλοί από τους διαδηλωτές έχουν ντυθεί με παραδοσιακές φορεσιές και κρατούν ελληνικές σημαίες.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας των συμβασιούχων στην Τ.Ο και στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί εως το τέλος του ωραρίου για το υπόλοιπο προσωπικό.

"Η μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή ΟΛΩΝ μας είναι η μόνη απάντηση στις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης και της τρόικας, να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία καθώς και στην διάλυση βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ