2013-04-26 17:18:09
Φωτογραφία για Mανωλάδα: Γεμάτα τα καφέ, άδεια τα χωράφια
Χωρίς να υποβαθμίζουν το αποτρόπαιο περιστατικό των πυροβολισμών στη Μανωλάδα, περισσότεροι από 200 παραγωγοί φράουλας, σε Αχαΐα και Ηλεία, αναζητούν τρόπους αποκατάστασης της εικόνας τους, καθώς ακυρώνονται η μία μετά την άλλη οι παραγγελίες και το προϊόν σαπίζει, στα χωράφια ή τα ψυγεία. Η υπόθεση είναι πολύπλοκη. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση

Ενός χαώδους «κάμπου» που δεν ένωσε ουσιαστικά Πολιτεία και παραγωγούς σε μια ενιαία πορεία. Κανείς από τους δύο δεν έχει ακολουθήσει, μέχρι σήμερα, ορθόδοξους τρόπους. Τα κενά από την πλευρά των ελεγκτικών μηχανισμών και η εκμετάλλευση, από την άλλη, της ανασφάλιστης εργασίας, υπονομεύουν μια από τις κυριότερες εξαγωγικές δυνάμεις της χώρας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που την έχουν... στη γωνία τα διεθνή μέσα.

Συνάντηση με υπουργούς

Ενας από τους μεγαλύτερους καλλιεργητές φράουλας της Μανωλάδας, ο Οδυσσέας Κυριαζής, αναφερόμενος στη στάση των καταναλωτών, που μποϊκοτάρουν το προϊόν, σχολίασε: «Εχουν δίκιο
. Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα». Από την άλλη πλευρά, εξηγεί ότι η ζημιά που έχει γίνει λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις για τους 200 και πλέον παραγωγούς φράουλας. Οπως λένε οι παραγωγοί, ακυρώθηκαν οι παραγγελίες από το εξωτερικό. Ενώ μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της χώρας δεν προμηθεύονται φράουλες.

Στο πλαίσιο αυτό, παραγωγοί και εκπρόσωποι των συνεταιρισμών θα επιδιώξουν συνάντηση τη Μ. Δευτέρα με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα.

Εκτιμούν ότι αν δεν γίνεται κάτι να αλλάξει το αρνητικό κλίμα, οι συνέπειες για τον κάμπο, που στηρίζει χιλιάδες ανθρώπους από την παραγωγή της φράουλας, θα είναι δυσάρεστες.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ