2013-05-15 05:40:24
Φωτογραφία για Ινδονησία: Τραγωδία στα έγκατα της γης
Τουλάχιστον τρεις μεταλλωρύχοι είναι νεκροί και 30 αγνοούνται ύστερα από κατάρρευση σήραγγας ορυχείου σε... απομονωμένη περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας, μετέδωσε το Associated Press.

Η κινητοποίηση των Αρχών είναι τεράστια, με πλήθος αστυνομικών, νοσοκόμων και πυροσβεστών να σπεύδουν στην είσοδο ενός εκ των μεγαλύτερων ορυχείων χρυσού και χαλκού παγκοσμίως, την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει η «Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc». Μέχρι στιγμής τέσσερις εργαζόμενοι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέσα από τις εγκαταστάσεις. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 08.00 το πρωί, τοπική ώρα (03.00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος) σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Παπούα.

Κατά καιρούς έχουν σημειωθεί μεγάλες απεργίες στο συγκεκριμένο ορυχείο, με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και κυρίως την ελλιπή τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Το 2011 δυνάμεις της Αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια κινητοποίηση που διήρκεσε τρεις μήνες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να σκοτωθούν. Νωρίτερα τον Μάιο 1.100 εργάτες πραγματοποίησαν τριήμερη απεργία διεκδικώντας μεγαλύτερους μισθούς.


«Τουλάχιστον 30 μεταλλωρύχοι αγνοούνται και δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά έχουν προκαλέσει τον θάνατο ανθρώπων που παγιδεύτηκαν χωρίς να έχουν αρκετό οξυγόνο», εξήγησε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας, Jermias Rontini.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, περισσότεροι από 24.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στις εγκαταστάσεις του ορυχείου, στην πλειοψηφία τους Ινδονήσιοι. Οι πωλήσεις χαλκού και χρυσού στο εξωτερικό της διαχειρίστριας εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν κατά 54% και 31% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2011.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ