2013-05-24 01:26:03
Φωτογραφία για Μυστικά ομορφιάς για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη
Μήπως το στυλ σας σας, ο τρόπος που βάφεστε και ντύνεστε, σας μεγαλώνει; Δείτε 10 συμβουλές που θα σας κάνουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότερες.

Μην το παρακάνεις με το make-up

Το make-up, το concealer και το ρουζ είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί σου. Όταν βρεις την υφή και την απόχρωση που πραγματικά σου ταιριάζουν, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κρύψεις ολόκληρη δεκαετία από το πρόσωπό σου.

Βέβαια, αν συγκεντρωθείς λίγο παραπάνω στα μάτια και τα χείλη θα δεις πραγματική διαφορά.

Καλύτερα να αφήσεις τις γυαλιστερές και έντονες σκιές για ξεχωριστές εξόδους και να διαλέξεις απαλά χρώματα για την καθημερινότητά σου. Έτσι θα έχεις ένα νεανικό και φρέσκο look που δεν θα «σκληραίνει» τα χαρακτηριστικά σου.

Εντατική Ενυδάτωση

Το έχεις ακούσει χίλιες φορές: ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση! Αλλά το κάνεις;

Ήδη από τα 20 χρόνια σου και μετά, πολύ περισσότερο δε μετά τα 30, θα πρέπει να βάζεις μία αντιγηραντική κρέμα καθημερινά για να φροντίσεις να μην ξεραίνεται το δέρμα σου κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και για να καθυστερήσεις την εμφάνιση των ρυτίδων.


Η πρόληψη είναι άλλωστε η καλύτερη θεραπεία, σωστά;

Φρέσκο άρωμα

Χωρίς αμφιβολία, η επιλογή που κάνει μία γυναίκα για το άρωμά της λέει πολλά για την προσωπικότητά της.

Αν προτιμάς τα βαριά αρώματα, πολύ γλυκά, ή πολύ κλασσικά, η εντύπωση που δίνεις είναι ακριβώς αυτή: πολύ κλασσική, πολύ παραδοσιακή, ακόμα και μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είσαι.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, διάλεξε ένα άρωμα με φρέσκιες νότες, λουλουδάτο αλλά αρκετά ελαφρύ ώστε να γίνεται αντιληπτό από μικρή απόσταση.

Φωτεινές Ανταύγειες

Αν είσαι καστανή, ένας έξυπνος τρόπος να καλύψεις τα λευκά που κάνουν την εμφάνισή τους είναι να κάνεις ξανθές ανταύγειες ή να δοκιμάσεις την τεχνική «balayage» (ανοιχτόχρωμες άκρες και σκούρες ρίζες).

Απόφυγε τις πολύ σκούρες αποχρώσεις και το μουντό μαύρο-μπλε, καθώς σκληραίνουν πολύ τα χαρακτηριστικά και τονίζουν κάθε μικροατέλεια.

Πήγαινε στα σίγουρα, με σοκολατί, καστανό του φουντουκιού ή το χρώμα της σκούρας καραμέλες. Συνδύασε τα με ανταύγειες σε χρυσό, άσπρο ή χάλκινο ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σου και θα δείχνεις σίγουρα πολύ νεότερη και φρέσκια.

Μαλλιά όλο υγεία

Το λούσιμο δεν αρκεί. Ούτε και η συμβουλή της γιαγιάς, να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου 100 φορές πριν τον ύπνο, αρκεί.

Αν θες μαλλιά γεμάτα υγεία θα πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά τα κατάλληλα conditioners, τις μάσκες και τις θεραπείες ειδικά για τον τύπο των μαλλιών σου.

Προτίμησε τις χτένες με αραιά ξύλινα «δόντια», ή τις πλατιές βούρτσες του κομμωτηρίου, αν και λίγο ακριβότερες, αξίζουν τα λεφτά τους καθώς θα τις έχεις για χρόνια και το σημαντικότερο, δεν σπάνε την τρίχα!

Προσπάθησε να αφήνεις τα μαλλιά σου ελεύθερα, κάτω αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και βούρτσιζέ τα πριν ξαπλώσεις κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού σου.

Νεανικές φράτζες

Αν έχεις μεσαίο προς μεγάλο μέτωπο, με οβάλ σχήμα προσώπου, μην διστάσεις καθόλου! Η φράντζα σου πηγαίνει τέλεια!

Μπορείς να κόψεις μία έντονη και βαριά, ή μία ελαφριά πλαϊνή φράντζα και κατευθείαν θα κρύψεις με αυτόν τον τρόπο σημάδια, ατέλειες και μικρές ρυτίδες σε μέτωπο και μάτια, ενώ ταυτόχρονα θα έχεις ένα πιο κοριτσίστικο και παιχνιδιάρικο Look.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην διαλέξεις το μοντέρνο κούρεμα, με την φράντζα να καταλήγει πάνω από τα φρύδια.

Νεανικά, χαρούμενα αξεσουάρ

Μπορεί να αγαπάς τα μακριά κολιέ και τα ακριβά βραχιόλια σου, αλλά αν θες να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη πρέπει να κάνεις κάτι και με τα αξεσουάρ σου.

Πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζιά και ξεφύλλισε τα περιοδικά μόδας για εντυπωσιακά μοντέρνα αξεσουάρ.

Μην το παρακάνεις με παιδικά, πολύχρωμα βραχιόλια, απλά πρόσθεσε μερικά μοντέρνα σχέδια στην υπάρχουσα συλλογή σου, για να αναβαθμίσεις το στυλ σου.

Ο ήλιος είναι φίλος, αλλά πρόσεχε

Η μόδα του εντατικού μαυρίσματος έχει περάσει.

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν αντιληφθεί τις καταστροφικές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας και επιλέγουν πλέον την ενυδάτωση, την λάμψη, την νεανική όψη της επιδερμίδας που αποπνέει έναν αέρα νεανικότητας και υγείας.

Φέτος λοιπόν, το καλοκαίρι, μην λιώσεις κάτω από τον ήλιο.

Απλό ντύσιμο

Μπορεί να είσαι πάνω από 40, δεν χρειάζεται όμως να απαρνηθείς το απλό και άνετο ντύσιμο.

Διάλεξε το βαμβάκι και τα jean και συνδύασε τα με μπότες ή καλοκαιρινά πέδιλα και σανδάλια για το καθημερινό σου ντύσιμο.

Ξέχνα τα μεταξωτά πουκάμισα και τις βάτες στα σακάκια.

Γίνε πιο τολμηρή και διάλεξε κάτι από τα μαγαζιά που ψωνίζουν οι 20άρες! Συνδύασε το με κάτι από την ντουλάπα σου για ένα τέλειο, νεανικό mix and match.

Νεανικά χέρια

Τα χέρια είναι το σημείο που αποκαλύπτει περισσότερο την ηλικία σου.

Αν θέλεις να τα διατηρήσεις νεανικά κάνε συνήθεια να φοράς γάντια σε όλες τις δουλειές του σπιτιού και βάζε ενυδατική κρέμα καθημερινά αρκετές φορές την ημέρα.

Όταν κάνεις μανικιούρ, διάλεξε μοντέρνα χρώματα όπως το κοραλλί, το κόκκινο, το τιρκουάζ και πέταξε στα σκουπίδια τα περλέ βερνίκια. Ακόμα και τα δαχτυλίδια που θα διαλέξεις επηρεάζουν την εικόνα των χεριών σου, οπότε δώσε λίγη προσοχή και σε αυτά.

beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ