2013-05-24 17:30:47
Φωτογραφία για Ρωσία: Επί της αρχής συμφωνία της Δαμασκού να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη
Εάν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσία, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού δληλωσε ότι δεν σκοπεύει να πάρει μέρος στην ειρηνευτική διάσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε επί της αρχής να συμμετάσχει στη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη που πρότεινε η Μόσχα και η Ουάσινγκτον και άσκησε κριτική στην απόπειρα - όπως την χαρακτήρισε - υπονόμευσης των ειρηνευτικών προσπαθειών.

«Η Δαμασκός έχει εκφράσει την ετοιμότητά της επί της αρχής να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη προκειμένου να βρουν οι Σύροι από μόνοι τους μία πολιτική οδό προς μία λύση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Με θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με το αν θα συμμετάσχει στην επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη συνεδρίασε χθες και η συριακή αντιπολίτευση που βρίσκεται στην εξορία.


REUTERS

Ο Εθνικός Συριακός Συνασπισμός ξεκίνησε τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να εκλέξει ηγεσία. Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Καλέντ Σαλέχ, δήλωσε ότι το 60μελές σώμα υποστηρίζει τη διεξαγωγή «κάθε συνεδρίου που πιθανώς βοηθήσει ώστε να αλλάξει η κατάσταση και να δοθεί ένα τέλος στη δικτατορία».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Ναι» της Συρίας για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Την πρόθεση της Συρίας, να συμμετάσχει σε μία διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη, με σκοπό τον τερματισμό του εμφυλίου, ανακοίνωσε η Ρωσία. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαισάλ Μεκντάντ, δήλωσε από την Μόσχα, ότι η κυβέρνηση της Συρίας θα ανακοινώσει την πρόθεση της να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την συριακή αντιπολίτευση, για την έναρξη των συνομιλιών. Η κινητικότητα που παρατηρείται σε διπλωματικό επίπεδο πάντως, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στον διετή πόλεμο που έχει κοστίσει την ζωή σε περισσότερους από 80.000 ανθρώπους, δεν φαίνεται να επηρεάζει την κατάσταση στα πεδία των μαχών. Εκεί, οι συγκρούσεις εξακολουθούν να μαίνονται καθημερινά αυξάνοντας τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να πάρει μέρος στην ειρηνευτική διάσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, εάν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσία.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ