2013-06-04 12:56:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Aνοίγει τις πύλες του το θερινό Σινέ Κάστρο στο Ρίο
Την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο το σινέ Κάστρο στο Ρίο της Πάτρας που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Το σινέ Κάστρο που διαχειρίζεται οι Ανδρέας και Ειρήνη Κοτσαύτη και ο γιος τους Παναγιώτης Κοτσαύτης, είναι το μοναδικό θερινό σινεμά που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας ενώ στο κέντρο της πόλης μετά και το κλείσιμο της Αελλώ, στην οδό Παπαφλέσσα, δεν υπάρχει κανένα θερινό σινεμά.

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Κοτσαύτης, ήταν να ανοίξουν από την περασμένη Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, ωστόσο ο άστατος καιρός με τον αέρα και την βροχή πήγε την προγραμματισμένη έναρξη για μία εβδομάδα αργότερα.

Στο γραφικό σινέ Κάστρο με την ωραία άπλα και το πράσινο, στο κέντρο του Ρίου, θα προβληθούν το φετινό καλοκαίρι πολλές ταινίες α’ προβολής αλλά και επανεκδόσεις καθώς και ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του περασμένου χειμώνα που αξίζουν επαναπροβολής.


Ήδη η πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου θα γίνει με μία ολοκαίνουρια ταινία που παίχθηκε την περίοδο του Πάσχα μόνο στην Αθήνα, το φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Oblivion» με τον σούπερ σταρ Τομ Κρουζ.

Το «Oblivion» που στα Αμερικάνικα ταμεία ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, είναι ένα φιλμ με εξαιρετική φωτογραφία και ένα καστ που περιλαμβάνει εκτός από τον 50χρονο Κρουζ, την Όλγα Κουριλένκο και τον Μόργκαν Φρίμαν. Η ταινία έχει στοιχεία από επιτυχημένα φιλμ του είδους όπως ο «Πλανήτης των Πιθήκων» (1968) ή η «Ολική Επαναφορά», ο «Ζωντανός Θρύλος» (2007) και το «The Matrix».

Πρόκειται για την δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Τζόζεφ Κοζίνσκι, τρία χρόνια μετά το «Tron: Legacy». Το σενάριο της ταινίας που αποτελεί ένα φόρο τιμής στα φιλμ επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’70, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Κοζίνσκι, μας ταξιδεύει στο 2077 και πιο συγκεκριμένα σε μια ερημωμένη και αποδεκατισμένη Γη. Εξήντα χρόνια νωρίτερα, εξωγήινοι εισβολείς είχαν αφανίσει ολοσχερώς το φεγγάρι και κατέστρεψαν ένα μεγάλο κομμάτι του πλανήτη γη, έστω κι αν η ανθρωπότητα κατέληξε να κερδίσει τελικά τον πόλεμο.

Οι μόνοι εναπομείναντες κάτοικοι της Γης είναι πλέον ο Τζακ και η Βικτόρια, οι οποίοι ζουν σε ένα τεχνολογικά εξελιγμένο και πανέμορφο αρχιτεκτονικά σπίτι που ακουμπάει στα σύννεφα. Οι μνήμες τους έχουν σβηστεί και η δουλειά τους είναι να επιδιορθώνουν τα ρομποτικά σκάφη που επιτηρούν τον ρημαγμένο πλανήτη και να τον προστατεύουν από τους εισβολείς.

Όταν σε μια από τις τακτικές περιπολίες του, ο Τζακ πέφτει πάνω στα συντρίμμια ενός διαστημοπλοίου, μοναδικός επιζήσας του οποίου είναι μια γυναίκα η οποία στοιχειώνει εδώ και καιρό μυστηριωδώς τα όνειρά του, ο ήρωας θα βρεθεί πολύ σύντομα υποχρεωμένος να αναθεωρήσει οτιδήποτε θεωρούσε δεδομένο για την ταυτότητά του και για την επίγεια αποστολή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Oblivion» ξεκίνησε, όπως έγραψε το σάιτ e-go.gr, ως ένα αδημοσίευτο κόμικ βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ο 39χρονος Τζον Κοζίνσκι (ο οποίος κατάγεται από την Αιόβα) πολλά χρόνια πριν και κατέληξε στην οθόνη ως μια εντυπωσιακή ομολογουμένως παραγωγή που στοίχισε πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος του προυπολογισμού ξοδεύτηκε για τα ειδικά εφέ και το μοναδικό και επιβλητικό πραγματικά οπτικό κομμάτι της ταινίας.

Το "Oblivion" διανέμεται στην Ελλάδα από την εταιρεία UIP.

Το σινέ Κάστρο θα υποδεχθεί τους σινεφίλ της περιοχής της Πάτρας και τους παραθεριστές, ανανεωμένο και φρεσκοβαμένο ενώ στο χώρο του θα λειτουργεί όπως και πέρυσι κυλικείο με δροσερά αναψυκτικά, μπύρες και σνακ.

Επιμέλεια - Τάκης Γ. Μαρτάτος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ