2013-06-12 12:40:05
Φωτογραφία για Δήμος Πύργου: Aλλού οι καντίνες αλλού οι ξαπλώστρες με διπλή δημοπρασία
Μία προφορική γνωμοδότηση της Κτηματικής Υπηρεσίας αλλάζει τα δεδομένα στην προκήρυξη των καντινών αυτό το καλοκαίρι στο δήμο Πύργου. Στην ανανεωμένη εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Παναγόπουλου, αναφέρθηκαν τα νέα δεδομένα μετά από επαφές που υπήρξαν με στελέχη της Κτηματικής. Δεδομένα που όμως καταρρίφθηκαν από τον έγκριτο νομικό της πόλης του Πύργου Θεόδωρο Αντωνόπουλο, που παρέθεσε όλες τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που άρουν κάθε θέμα περιορισμού.

Ο κ. Παναγόπουλος μιλώντας προς το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις των καντινών στις παραλίες του δήμου, τόνισε πως η νέα πρόταση έχει να κάνει με διπλή δημοπρασία. Ανέφερε πως υπάρχει νομοθεσία που αναφέρει πως ομοειδείς επιχειρήσεις (καντίνες για παράδειγμα) θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον εκατό μέτρων.

Με τη νέα λογική διαχωρίζουν τις καντίνες – που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το χώρο των 20+5 τ.μ
. - από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον πενήντα μέτρα απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να είναι οριοθετημένες για τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να διαμορφώσει αρνητικά το θέμα, αν στην ίδια περιοχή ο ανάδοχος για την καντίνα και για τις ξαπλώστρες – ομπρέλες είναι διαφορετικός. Και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ξαπλώστρες θα επιβαρύνουν με κόστος τον λουόμενο που θα τις επιλέξει.

Είναι προφανές όμως ότι στα δεδομένα των παραλιών του Πύργου καντίνες δίπλα – δίπλα δεν υπάρχουν για να ισχύσει μια τέτοια διάταξη, ενώ σε καμία περίπτωση η καντίνα δεν είναι ομοειδής επιχείρηση με τις ξαπλώστρες.

Ο δικηγόρος κ. Αντωνόπουλος ανέλυσε το θέμα κατέρριψε τους ισχυρισμούς του δήμου και της Κτηματικής και μιλώντας για λογαριασμό πελάτισσάς του τόνισε πως στο συγκεκριμένο σημείο (παραλία Πλάκες Κατακόλου) δεν υπάρχει χώρος πενήντα μέτρων για να διαχωριστεί η καντίνα από τις ξαπλώστρες.

Πραγματικά η νέα εισήγηση μπέρδεψε και δεν βοήθησε την κατάσταση σε μια περίοδο που στενεύουν τα περιθώρια για τη λειτουργία των καντινών. Όπως είπε ο κ. Μπούκλης μιλώντας για λογαριασμό των ενδιαφερομένων που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, τόνισε πως χάνεται χρόνος από την καλοκαιρινή περίοδο και ουσιαστικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ίσως μένει χρόνος μικρότερος των 45 ημερών για κανονική λειτουργία, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στα μισθώματα που θα καθοριστούν. Ακόμα ξεκαθάρισε πως αν ο ίδιος ανάδοχος έχει κερδίσει τη δημοπρασία για την καντίνα και τις ξαπλώστρες δεν θα ζητά αντίτιμο για τις τελευταίες.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση μεταξύ του δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γαβρίλη Λιατσή όταν ο δεύτερος φέρεται να μην άκουσε καλά και τη λέξη «ύφος» που φέρεται να είπε ο δήμαρχος να την άκουσε ως «ήθος» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παρεξήγηση και να ακουστούν πολλά. Και όλα αυτά ενώ ο δήμαρχος απαντούσε σε θέματα που έθεσε το σώμα προ ημερησίας διάταξης για το μουσείο του Πύργου, τον Αγ. Νικόλαο, το τέλος για το νερό του Ερυμάνθου, τις κινήσεις προστασίας από σεισμό για ερειπωμένα αλλά ιστορικά κτίρια της πόλης όπως το κτίριο Παπαγιάννη, τις οφειλές προς το προσωπικό κ.α.

Ελεύθεροι να λάβουν όποια απόφαση επιθυμούν λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα παραταξιακής πειθαρχίας είναι οι σύμβουλοι της παράταξης Λιατσή. Αυτό επισήμανε ο επικεφαλής κάνοντας την αρχή από τη χθεσινή συνεδρίαση και ενόψει της έναρξης μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ενόψει εκλογών.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ