2013-07-01 08:19:07
Φωτογραφία για Hλεία: Δημόσιο οίκημα έγινε... μπάνγκαλοου αντί για κοινοτικό γραφείο!
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο δημοτικό διαμέρισμα Ξενιές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης η απόφαση που έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ηλεκτροδότηση λυόμενου οικίσκου που έχει τοποθετηθεί στο χωριό, προκειμένου να στεγάσει το κοινοτικό γραφείο αλλά τελικά χρησιμοποιείται από ιδιώτη!

Οι κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονται, όχι μόνο για την αλλαγή χρήσης του οικίσκου, αλλά και για το γεγονός ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος είναι αυτός που αναλαμβάνει να κάνει τις ενέργειες και τη δαπάνη για την ηλεκτροδότηση του οικίσκου, ενώ η δαπάνη κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιβαρύνει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού του δήμου.

Άλλαξε χρήση

Όπως καταγγέλλει στο Patrisnews.com ο κ . Παναγιώτης Αλεξόπουλος από τις Ξενιές, όλα ξεκίνησαν μετά τον σεισμό του 2008, οπότε και καταστράφηκε το κτίριο που στέγαζε το κοινοτικό γραφείο.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τότε πρόεδρος είχε ζητήσει την τοποθέτηση ενός λυόμενου οικίσκου στο δημοτικό διαμέρισμα για να καλύπτονται οι ανάγκες του Κοινοτικού γραφείου.

Πράγματι ο οικίσκος, με τρία χρόνια καθυστέρηση, παραδόθηκε από την ΥΑΣ στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τοποθετήθηκε στο χωριό τον Απρίλιο του 2011, χωρίς ωστόσο ο νυν πρόεδρος και οι κάτοικοι να γνωρίζουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι προοριζόταν για την στέγαση του Κοινοτικού γραφείου και με δεδομένο ότι τοποθετήθηκε σε οικόπεδο ιδιώτη, όλοι θεώρησαν ότι προοριζόταν για τον ιδιώτη.

Η υπόθεση άρχισε να ξεκαθαρίζει τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης τέθηκε θέμα παραχώρησης του οικίσκου σε άπορη ηλικιωμένη που διαμένει στο χωριό. Ο πρόεδρος των Ξενιών αντέδρασε και υποστήριξε εγγράφως ότι δεν είχε πρόβλημα παραχώρησης του λυόμενου οικίσκου, αφού το Κοινοτικό γραφείο στεγάζεται σε άλλο χώρο, ωστόσο ζήτησε να παραχωρηθεί σε οικογένεια του χωριού που έχει πραγματική ανάγκη.

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Μέχρι σήμερα, το λυόμενο δεν έχει παραχωρηθεί σε καμία οικογένεια, ωστόσο τον Μάρτιο του 2013 ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για ηλεκτροδότηση του οικίσκου.

Γεγονός, που αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους, αφού όπως υποστηρίζει και ο κ. Αλεξόπουλος, οι κάτοικοι του χωριού το μόνο που βλέπουν μέχρι σήμερα, είναι να γίνεται χρήση του λυόμενου από οικογένεια που διαμένει μόνιμα στην Πάτρα και το χρησιμοποιεί για να κάνει διακοπές στο χωριό.

«Έχει ξεσηκωθεί όλο το χωριό, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και βέβαια δεν μπορούν οι δημότες να πληρώνουν τέλη για την ηλεκτροδότηση του λυόμενου που το χρησιμοποιεί ιδιώτης» υποστήριξε ο κ. Αλεξόπουλος, που ζητά να δοθεί λύση στο θέμα.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ