2013-07-06 22:05:05
Φωτογραφία για Έβαλαν φωτιά σε νυχτερινό κέντρο για να εισπράξουν την αποζημίωση
Η είσπραξη της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία ήταν η αιτία φωτιάς που έκαψε νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με την αστυνομία να προχωράει σε δύο συλλήψεις ενώ σχημάτισε δικογραφία εις βάρος επτά ατόμων.

Πιο αναλυτικά, ένας Ιρακινός και έξι Αλβανοί κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία και απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, για απάτη σχετική με τις ασφάλειες, για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία, για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, για ψευδορκία και για υπόθαλψη εγκληματία.

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται ήδη ο 46χρονος Ιρακινός και ένας 26χρονος Αλβανός ενώ αναζητείται ένας 27χρονος ομοεθνής του τελευταίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Ιρακινός οργάνωσε τον εμπρησμό καταστήματος ιδιοκτησίας ημεδαπής, στο οποίο ήταν προσωρινός υπεύθυνος, με στόχο να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρεία και να εισπραχθεί η αποζημίωση ύψους 340.000 ευρώ
. Μία μέρα πριν τον εμπρησμό, ανέθεσε σε δύο άτομα να προμηθευτούν γάντια, φακούς, μηχανισμούς ψεκασμού και τρία δοχεία βενζίνης και στη συνέχεια, αφού τους υποσχέθηκε αμοιβή και σταθερή εργασία, τους παρέδωσε τα κλειδιά του καταστήματος προκειμένου να του βάλουν φωτιά.

Το σχέδιο όμως δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς το είχε σκεφτεί, αφού κατά τη διάρκεια του εμπρησμού πήραν φωτιά τα ρούχα του ενός, με επακόλουθο να υποστεί εγκαύματα. Ο "άτυχος" δράστης πήγε αρχικά στο σπίτι του και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο από οικείους του, οι οποίοι κατέθεσαν ψευδώς για τα αίτια των εγκαυμάτων του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πηγή: news247
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ