2013-07-06 23:55:01
Φωτογραφία για Αναγνώστης ρωτάει που πήγε το φιλότιμο, η περηφάνια, το θάρρος και η λεβεντιά των Ελλήνων;
Έλληνες, είμαστε ένας περήφανος, αγέρωχος λαός που τον αναγκάζουν να ζει στην φτώχια στην μιζέρια να πληρώνει για αυτά που δεν φταίει. Που πήγε η περηφάνια μας; Το φιλότιμο μας; Η παλικαριά μας; Τι θα πούμε αύριο στα παιδιά μας; Τι θα γράψει η ιστορία για αυτά που εμείς αφήνουν να μας κάνουν;

Μας θέλουν άβουλα όντα, πρόβατα, να μη μπορούμε να αντισταθούμε, να είμαστε με το κεφάλι σκυμμένο ( του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει) γιατί ... ένα μεγάλο γιατί και εμείς τι κάνουμε απλά κοιτάμε. Σηκωθείτε πάρτε την τύχη την δική σας και των παιδιών σας στα χέρια σας, διώξτε όλους αυτούς που μας καταστρέφουν, μας γκρεμίζουν τα όνειρα. Όχι με όπλα, αλλά σήμερα με την φωνή μας και αύριο με την ψήφο μας, αυτό στην ελεύθερη δημοκρατία είναι το όπλο μας ας το χρησιμοποιήσουμε .

Ναι φταίμε και εμείς , εμείς τους αφήσαμε τόσα χρόνια να μας κυβερνούν εμείς τους δίναμε το δικαίωμα να τρώνε, γιατί κάποιοι από εμάς βολευόμασταν σε αυτή την κατάσταση, ας ξυπνήσουμε πλέον ας κοιτάξουμε μπροστά.


Πληρώνουμε για αυτά που δεν φταίμε, εμείς φάγαμε τόσα χρόνια τα χρήματα που έρχονταν στην Ελλάδα για ανάπτυξη ..όχι, τα έφαγαν οι συντεχνίες , οι συνεταιρισμοί και κάποιοι προνομιούχοι και αρκετοί από αυτούς που σήμερα θέλουν να μας σώσουν.

Όλοι οι ευρωπαίοι λένε ότι δεν υπάρχει με αυτό τον τρόπο σωτηρία για την Ελλάδα, η ύφεση θα συνεχιστεί, όσο κόβουν μισθούς και συντάξεις , η ανεργία θα αυξάνεται όσο δεν έρχεται ανάπτυξη, ο φυσικός μας πλούτος θα πουληθεί στο τέλος για ένα κομμάτι ψωμί, γιατί.. .

Η Ελλάδα ανήκε και θα συνεχίσει να ανήκει στους Έλληνες, δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας πει το τι πρέπει να κάνετε το ξέρεται μόνοι σας. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι και φωνάξτε δυνατά ΟΧΙ. Πάρτε την τύχη της χώρας μας στα χέρια σας ,δώστε την εξουσία εσείς σε αυτούς που μπορούν και θέλουν να μας βγάλουν από εδώ. Μη συνεχίζεται σε έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά, υπάρχει και ο άλλος δρόμος , ο δρόμος της ανάπτυξης, της αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν την παραμονή μας στην ευρωζώνη, ναι στο ευρώ, αλλά όχι έτσι.

Όπως είπε και ο Ιταλός δήμαρχος που χάρισε το μισθό του για την Ελλάδα (εκεί μας έφτασαν, στην ζητιανιά) η Ευρώπη δεν θα υπήρχε εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα. Η χώρα που δίδαξε την δημοκρατία , την ελευθερία, την ελεύθερη σκέψη, τις επιστήμες γίνεται βορά στις ορέξεις ορισμένων αρπακτικών.

Ξυπνήστε Έλληνες διαβάστε την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, από την Financial Times, δεν υπάρχει αύριο με αυτό το πακέτο στήριξης

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις ενός από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους του Νουριέλ Ρουμπινί, ( Μέσα σε λίγους μήνες, η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα στο περιθώριο της ευρωζώνης και έγινε η πηγή των μεγαλύτερων φόβων των Ευρωπαίων ηγετών. Παρά τα πακέτα διάσωσης της Τρόικα και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ. Όλο και περισσότεροι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αρχίζουν να υποστηρίζουν μια λύση που έμοιαζε αδιανόητη πριν από λίγο καιρό: ότι η Ελλάδα οφείλει να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή.)

Αυτά λένε για εμάς και εμείς εκεί πρόβατα με σκυμμένο κεφάλι.

Ξυπνήστε έλληνες

Χθες δάκρυσα όταν άκουσα ότι παιδιά από σχολεία της Κύπρου κάνουν έρανο για τα φτωχά και άπορα παιδιά της Ελλάδος, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια όταν η τότε πρόνοια μας έφερνε κούτες με ρούχα από την Αμερική και κονσέρβες με φαγητό από τον στρατό αρχές του 1970, εκεί μας γύρισαν κάποιοι.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ