2013-07-09 01:23:05
Φωτογραφία για Π. Καψής στους εργαζόμενους της ΕΡΤ: Ή επιστρέφετε εσείς ή παίρνουνε τις θέσεις σας εργαζόμενοι εκτός ΕΡΤ
Να αποκτήσει το «πάνω χέρι» στην διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επιχειρεί η κυβέρνηση. Τα όσα είπε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και τους δημοσιογράφους θέτουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα: ή θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι 2.000 εκ των 2.650 ή θα χάσουν οριστικά το τραίνο της επιστροφής και οι 2.000 θέσεις θα επανδρωθούν από άλλους εργαζόμενους εκτός ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο Παντελής Καψής ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ότι η κάλυψη των θέσεων για το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος. Αρχικώς, θα δοθεί προτεραιότητα στους 2.650 εργαζόμενους της ΕΡΤ προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος. Εάν οι αιτήσεις δεν ξεπεράσουν τις 2.000 τότε η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα απευθυνθεί στο ευρύ κοινό και οι θέσεις θα καλυφθούν από εργαζόμενους εκτός ΕΡΤ. Εάν οι 2.000 θέσεις καλυφθούν από τους 2.650 εργαζόμενους της ΕΡΤ τότε η επιλογή θα γίνει βάσει κοινωνικών κριτηρίων.


Εάν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιμείνουν στην αρχική τους θέση που τους θέλει να αντιστέκονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των 2.000 θέσεων εργασίας τότε πιθανότατα οι 2.000 συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα υπογραφούν από εργαζόμενους εκτός ΕΡΤ. Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση θα φέρει αντιμέτωπους τους 2.650 εργαζόμενους (εφόσον αντισταθούν όλοι) με τους 2.000 εργαζόμενους εκτός ΕΡΤ που θα περιμένουν να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η κίνηση αυτή θα στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι θα χρεωθούν πιθανή εμπλοκή στην ανάληψη των καθηκόντων των νέων εργαζομένων.

Το περιεχόμενο της ενημέρωσης του υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα γνωστοποιηθεί σε όλους τους εργαζόμενους από τα χείλη των εκπροσώπων τους. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί η απόφαση των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ για τη στάση που πρόκειται να κρατήσουν απέναντι στην κυβερνητική πρόταση.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ