2013-07-09 01:25:03
Φωτογραφία για Δηλώσεις Ρεν - Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα
Tη διαβεβαίωση ότι με τη σημερινή απόφαση του Eurogroup δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα, υπό την... προϋπόθεση ότι οι ελληνικές αρχές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, έδωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Oικονομίας, Ολι Ρεν.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επεσήμανε ότι οι εταίροι περιμένουν από την Ελλάδα να τηρήσει τα προαπαιτούμενα τις επόμενες μέρες, υιοθετώντας το πολυνομοσχέδιο και τις νομοθετικές πράξεις για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα και τις μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη τους από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ ερωτηθείς γιατί το συνολικό ποσό είναι 6,8 δισ. ευρώ, ενώ γίνονταν λόγος για 8,1 δισ. ευρώ, απάντησε ότι «εμείς βαδίσαμε σε σχέση με τα συμφωνηθέντα και αυτά που προβλέπει το πρόγραμμα».

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν διαφαίνεται χρηματοδοτικό κενό στο ορατό μέλλον για την Ελλάδα και πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο στα τέλη του 2014, θα βρεθούν τρόποι αντιμετώπισής του.


Σχετικά με την εκκρεμότητα που υπάρχει με το χαρτοφυλάκιο ομολόγων ελληνικού δημοσίου που κατέχουν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης είπε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα.

Από την πλευρά του ο Όλι Ρεν υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό τομέα και τόνισε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία που σημειώθηκε με την Τρόικα μετά την πρόσφατη πολιτική αναταραχή. Ωστόσο, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση σε πολλούς τομείς, γιατί μόνο έτσι, όπως είπε, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργηθεί απασχόληση.

«Πρέπει να επισπευσθεί η φορολογική μεταρρύθμιση όχι μόνο για την αύξηση των εσόδων, αλλά και για λόγους δικαιοσύνης», είπε, προσθέτοντας πως «πρέπει επίσης να γίνει η μεταρρύθμιση στο δημόσιο όχι μόνο για οικονομίες αλλά και για να υπάρξει ένας πραγματικός δημόσιος τομέας που θα προσφέρει στους πολίτες υπηρεσίες».

«Οι τιμές δεν μειώνονται στην Ελλάδα εξαιτίας των εμποδίων που υπάρχουν στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και οι πολίτες πληρώνουν το κόστος».

Για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση ενώ ζήτησε να υπάρξει μια δυναμική το επόμενο χρονικό διάστημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ