2013-07-09 01:32:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Μπαράζ διαρρήξεων στην περιοχή Αγίου Βασιλείου το Σαββατοκύριακο
Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, οι διαρρήκτες έκαναν… τη «δουλειά» τους στα περίχωρα της Πάτρας, και ιδίως, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, ενώ δεν έλλειψαν... και αρκετά περιστατικά όχι μόνο στο κέντρο της πόλης καθώς και σε άλλες συνοικίες.

Συγκεκριμένα από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, σημειώθηκαν τρεις διαρρήξεις σε οικίες στον Άγιο Βασίλειο.

Στην πρώτη περίπτωση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως οι δράστες αφαίρεσαν αντικείμενα και κοσμήματα σημαντικής αξίας, όπως και στο δεύτερο περιστατικό, ενώ στην τρίτη διάρρηξη, οι άγνωστοι μπήκαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού και πρόλαβαν να αρπάξουν μόνο, την τσάντα της ιδιοκτήτριας, με τα χρήματα και τα προσωπικά αντικείμενα που είχε στο εσωτερικό της.

Πάντως η ανησυχία των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ μεγάλη, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές διαρρήξεις και απόπειρες κλοπών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Αυτό που ζητούν είναι περισσότερη αστυνόμευση, καθώς όπως καταγγέλλουν, πολύ σπάνια θα δουν περιπολικό να περνά έξω από το σπίτι τους για περιπολία.


Δυστυχώς για μία ακόμη φορά έρχεται στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την αύξηση της εγκληματικότητας ιδίως στα περίχωρα της Πάτρας, τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους καθώς και περιοχές της Αχαΐας, όπου υπάρχουν Αστυνομικά Τμήματα, όμως λόγω της έλλειψης προσωπικού και κυρίως εξαιτίας της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής, τα περιστατικά είναι αρκετά.

Οι κάτοικοι τονίζουν πως έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, δίχως καθόλου αστυνόμευση και κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν, όπως καταγγέλλουν στο PatrasTimes. Οι ελλείψεις που καταγράφονται σε έμψυχο δυναμικό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. είναι δραματικές και οι εκκλήσεις των συνδικαλιστών για την ενίσχυση είναι αλλεπάλληλες.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι πως αρκετοί από τους αστυνομικούς που υπηρετούν είναι επιφορτισμένοι με αλλότρια καθήκοντα, κατασπαταλώντας έτσι τη δύναμη που θα έπρεπε να είναι για την πρόληψη και προστασία των πολιτών και κυρίως για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας.

Και δεν είναι μόνο η Πάτρα και τα περίχωρά της που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, όπως η Χαλανδρίτσα, η Κάτω Αχαΐα, τα Καλάβρυτα και η Κλειτορία, αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα κυρίως με τη στελέχωση, αν και οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί που εργάζονται σε αυτά, πάντα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταπεξέλθουν στα δύσκολά καθήκοντά τους.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ