2013-07-09 11:47:04
Φωτογραφία για Αίγυπτος: Κάλπες σε έξι μήνες
Το έδαφος της προεκλογικής περιόδου προετοιμάζουν στην Αίγυπτο, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της μεταβατικής προεδρίας οι νέες βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόλις τροποποιηθεί το υπό αναστολή σύνταγμά.

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση το χρονοδιάγραμμα για τις νέες εκλογές θα μπορούσε να οριστεί σε περίπου έξι μήνες πιθανότατα πριν από το 2014.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε ο νέος μεταβατικός πρόεδρος Αντί Μανσούρ η συνταγματική διακήρυξη προβλέπει το διορισμό σε λιγότερο από 15 ημέρες μιας επιτροπής που θα έχει προθεσμία δύο μηνών για να υποβάλει τις τροποποιήσεις του συντάγματος στον προσωρινό πρόεδρο.

Το σύνταγμα θα τεθεί κατόπιν σε δημοψήφισμα μέσα σε ένα μήνα. Να σημειωθεί ότι το σύνταγμα της Αιγύπτου ανεστάλη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο στρατός καθαίρεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Σαμίρ Ραντουάν φέρεται ως ο επικρατέστερος για μεταβατικός πρωθυπουργός, αφού η υποψηφιότητα του Ελ Μπαραντέι "πάγωσε" έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε πάντως ότι δεν τον έχει προσεγγίσει ακόμη κανείς, παρότι η υποστηριζόμενη από το στρατό μεταβατική προεδρία αναζητά εναγωνίως διέξοδο από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ