2013-08-22 15:58:04
Φωτογραφία για Πύργος: Οι κλήσεις έφεραν γκρίνια . . .
του Γιάννη Σπυρούνη

Η κίνηση της Τροχαίας Πύργου, να βεβαιώσει παραβάσεις στους οδηγούς που έστριβαν παράνομα αριστερά από την οδό Πατρών στην οδό Τ. Πετροπούλου το απόγευμα της Τρίτης, προκάλεσε γκρίνιες. Από τη μια λόγω της μαζικότητας της κίνησης αυτής, από την άλλη γιατί η συγκεκριμένη διασταύρωση παραβιάζεται κατά κόρον από τους οδηγούς και θεωρείται πως εκεί έχει γίνει ένα σοβαρό λάθος στην χάραξη της νέας κυκλοφοριακής μελέτης.

Από τη μια δεν χωρά αμφισβήτηση η νομιμότητα της κίνησης αυτής από την πλευρά της Τροχαίας μιας και το εγχείρημα από τους οδηγούς ελλοχεύει κινδύνους πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Η στροφή αριστερά στο σημείο γίνεται ή με την ανοχή του οδηγού που κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, είτε όταν ο δρόμος είναι άδειος. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή μετά την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης ουδέποτε έλαβε υπόψη την παράβαση που γίνεται σχεδόν από τους περισσότερους οδηγούς στην πόλη, κυρίως λόγω συνήθειας οδήγησης ετών προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία καθώς και στην οδό Μανωλοπούλου – μια από τις βασικότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - άλλαξαν τα δεδομένα με το μισό μήκος της να έχει διαφορετική κατεύθυνση από το άλλο μισό και κανένας δεν οδηγεί ανάποδα.


Τι και αν βάση της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης, ο οδηγός που κινούμενος από την Πατρών ή την Μανωλοπούλου, πρέπει να ακολουθήσει πορεία μέσω των οδών Μ. Αλεξάνδρου, Θεμιστοκλέους και Ζακύνθου. Η πλειοψηφία ακολουθεί την παλιά «διαδρομή» στρίβοντας πάντα παράνομα από την οδό Πατρών στην οδό Τ. Πετροπούλου. Αυτό επιχείρησε λοιπόν να διορθώσει η Τροχαία με την προχθεσινή της παρέμβαση, όμως το πρόστιμο των 200 ευρώ που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παράβαση, είναι τσουχτερό αυτή την περίοδο. Οι οδηγοί που έλαβαν το ροζ χαρτάκι της βεβαίωσης παράβασης ετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες να κινηθούν μαζικά προς την Τροχαία Πύργου, ζητώντας να «σβηστούν» οι κλήσεις, όσο και αν αυτό φαίνεται αδύνατο.

Ίσως η πιο ενδεδειγμένη λύση στο γενικότερο πρόβλημα είναι να ζητηθεί από το Δήμο Πύργου να αλλάξει τα δεδομένα στη συγκεκριμένη διασταύρωση και να επαναφέρει τη δυνατότητα προς τους οδηγούς με τη λειτουργία φωτεινού σηματοδότη να στρίβουν αριστερά… νόμιμα, αλλάζοντας ένα τμήμα της εφαρμοσμένης κυκλοφοριακής μελέτης, που προκαλεί εκνευρισμό στην πλειοψηφία των οδηγών.
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θεωρία συνομωσίας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θεωρία συνομωσίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ