2013-08-27 15:39:05
Φωτογραφία για Αριάνα: Η σταρ του Αφγανιστάν είναι επικηρυγμένη από τους Ταλιμπάν!
Είναι Αφγανή και μεγάλο ίνδαλμα των νέων της πατρίδας της. Πρόσφατα επέλεξε να τραγουδήσει στην πόλη Μπαμιγιάν, όπου τον Μάρτιο του 2001 οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν τεράστια αγάλματα Βούδα που είχαν κατασκευαστεί πριν από 15 αιώνες.

Το κονσέρτο της Αριάνα έχει χρηματοδοτηθεί από τον ΟΗΕ και η Αριάνα είναι καλεσμένη ως σταρ μεταξύ 15 άλλων τραγουδιστών του Αφγανιστάν. Η εμφάνιση είχε τόλμη και γενναιότητα, μιας και οι Ταλιμπάν έχουν καταδικάσει τη μουσική της και απειλούν ότι όποιος ακούει τα τραγούδια της πάει στην Κόλαση.

Οπλισμένοι άνδρες την συνοδεύουν σε κάθε της κίνηση και την βοηθούν να ανέβει στη σκηνή. Η Αριάνα γεννήθηκε στην Καμπούλ και σε ηλικία 8 ετών εγκατέλειψε τη χώρα με τους γονείς της. Ο πατέρας της, ένας έμπορος ξηρών φρούτων μεταφέρει τα 6 παιδιά του αρχικά στο Πακιστάν και στη συνέχεια στο Λονδίνο. Η Αριάνα σπουδάζει εμπορικές σχέσεις στην Ελβετία και στη συνέχεια εργάζεται στη Γερμανία σε μια εταιρεία εξαγωγών.


Όταν ο πατέρας της πέθανε, η Αριάνα αποφασίζει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Η μουσική της είναι ένα μείγμα sοul, R&B, με επιρροές αφγανικές και περσικές. Τραγουδάει στη γλώσσα dari, μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του Αφγανιστάν. Ο πρώτος της δίσκος «Αυτό που Θέλει ο Θεός» έγινε επιτυχία και κυκλοφόρησε στις τηλεοράσεις του Πακιστάν, της Ινδίας και του Αφγανιστάν.

Αυτή τη φορά επέστρεψε στο Αφγανιστάν για να μείνει 6 μήνες. Συμμετέχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή με την ονομασία «Η φωνή του Αφγανιστάν». Δεν διστάζει να δείξει το πλούσιο στήθος της στην τηλεόραση την οποία παρακολουθεί το 78% των κατοίκων της χώρας, ως τη μοναδική διασκέδαση.

Στο τηλεοπτικό πλατό είναι περισσότεροι οι σωματοφύλακες από τους παρουσιαστές. Και παρότι επιλεγεί γενναία να βρίσκεται στη χώρα της, που βυθίζεται στη θρησκευτική μισαλλοδοξία και το μίσος, παραδέχεται ότι φοβάται. Και πιο πολύ από τον ίδιο τον θάνατο, τρέμει την απαγωγή και τα βασανιστήρια. Έχει, όπως εξομολογήθηκε, συμφωνήσει με τον ατζέντη της, αν την απαγάγουν να την πυροβολήσει... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ