2013-08-29 06:21:04
Φωτογραφία για Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις της κόρης του νονού Τοτό Ριίνα [Video]
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε στο ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι Rtsη κόρη του μεγαλο-μαφιόζου, Τοτό Ριίνα, Λουτσία.

Όπως είπε η 33χρονη, που εργάζεται ως ζωγράφος, λυπάται για τα θύματα, αλλά νιώθει τιμή που φέρει το επίθετο Ριίνα.

«Είναι τιμή μου να λέγομαι έτσι. Είμαι ευτυχισμένη που φέρω το επίθετο του πατέρα μου και πιστεύω πως κάθε παιδί που αγαπά τους γονείς του δεν θα αλλάξει το επώνυμό του. Αντιστοιχεί στην ταυτότητά μου», δήλωσε η Λουτσία Ριίνα προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Μάλιστα, δε δίστασε να πει ότι «λυπάται» για τα θύματα της μαφίας, ωστόσο πρότεινε σε όλους να μην μένουν στο παρελθόν αλλά «να προχωρούν για τις επόμενες γενιές».

Μιλώντας για την οικογένειά της είπε ότι οι γονείς της είναι καθολικοί και όπως είπε όταν ήταν μικρή κάθε βράδυ πριν δειπνήσουν προσεύχονταν.

Όσο για την πιο άσχημη στιγμής στη ζωή της ήταν όταν συνέλαβαν τον πατέρα της.


«Η μητέρα μου υπήρξε δίπλα μου. Μια και δε μπορούσαμε να πάμε σχολείο εκείνη μας έμαθε να διαβάζουμε και να γράφουμε», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος της ένωσης θυμάτων της μαφίας, όμως, δεν είδε θετικά την τηλεοπτική εμφάνιση της Ριίνα και σε κείμενό της έγραψε: «Η κόρη του Ριίνα και το παραμύθι του καλού κοριτσιού που αγαπάει εκείνον τον δολοφόνο αλλά λυπάται για τα θύματα της μαφίας καλύτερα να πάει να τα πει αλλού αυτά».

Όσο για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντιμαφίας, Σόνια Αλφάνο, οι δηλώσεις της Ριίνα είναι «κακόγουστες». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κόρη ενός από τους πιο άγριους μαφιόζους και εκείνη είναι υπερήφανη για αυτό. Αυτό αρκεί. Θα περίμενα περισσότερη προσοχή και αξιοπρέπεια από πλευράς του Τύπου. Οι συγγενείς του θύματος, ναι εκείνοι είναι υπερήφανοι για το επίθετο που φέρουν, αλλά συχνά αγνοούνται».

Ο Σαλβατόρε «Τοτό» Ριίνα, γνωστός και ως «Κοντός», εξαιτίας του ύψους του, ήταν αρχηγός της Κόζα Νόστρα, ευθύνεται για τη δολοφονία τουλάχιστον σαράντα ανθρώπων και συνελήφθη το 1993 από τις ιταλικές αρχές.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Τότεναμ ο Λαμέλα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Τότεναμ ο Λαμέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ