2013-08-31 23:13:03
Φωτογραφία για Στο ποτισμένο με αίμα χώμα της Βιάννου το συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα
Ο μαρτυρικός Δήμος της Βιάννου, ο οποίος είδε πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής να εκτελούνται από τους Γερμανούς 70 χρόνια μετά θα δει τις μνήμες από αυτές τις εφιαλτικές στιγμές να "ξυπνούν" ξανά.

Ένα συνάνδειο για όλα τα Ολοκαυτώματα που έχουν καταγραφεί στην Ελληνική Ιστορία, μέσα από το οποίο αναμένεται να τιμήσει ο Δήμος Βιάννου τους πεσόντες ήρωες.

Το Συνέδριό θα διεξαχθεί στο Δήμο Βιάννου στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2013 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν με το ετήσιο πανδημοτικό μνημόσυνο που θα τελεστεί στην θέση Σελί Αμιρών, στις 15/09/2013 και ώρα 10 π.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας από τους πλέον μαρτυρικούς Δήμους της χώρας μας, καταβάλλοντας βαρύτατο φόρο αίματος στον αγώνα για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, που είναι το δεύτερο σε αριθμό θυμάτων Ολοκαύτωμα στη χώρα, καθώς το διάστημα 14-16 Σεπτεμβρίου 1943 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής δολοφόνησαν 461 συμπολίτες μας και έκαψαν, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς 10 χωριά της επαρχίας Βιάννου και της όμορης επαρχίας Ιεράπετρας.


Για να τιμήσουμε τη μεγάλη θυσία του ελληνικού λαού αλλά και όλων των λαών που αγωνίστηκαν σθεναρά εναντίον του φασισμού και να αναδείξουμε τη σημασία της και το νόημα που λαμβάνει σήμερα, αλλά και να προωθήσουμε το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, ο Δήμος Βιάννου και η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα. Το Συνέδριό μας θα διεξαχθεί στο Δήμο Βιάννου στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2013 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν με το ετήσιο πανδημοτικό μνημόσυνο που θα τελεστεί στην θέση Σελί Αμιρών, στις 15/09/2013 και ώρα 10,00.

Στο συνέδριό μας θα συμμετάσχουν σημαντικοί καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών και της Νεολαίας του, μέλη και εκπρόσωποι ενώσεων θυμάτων και μαρτυρικών δήμων.

Σας καλούμε λοιπόν να μας τιμήσετε με την παρουσία σας κατά την έναρξη του που θα γίνει την Παρασκευή 13/09/2013 και ώρα 10,00 το πρωί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ