2013-08-31 23:02:03
Φωτογραφία για Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε... μας λέει αναγνώστης
Σήμερα επιβιβάστηκα σε κεντρική λεωφορειακή γραμμή, από μια πολυσύχναστη στάση στο κέντρο (όχι κόμβος μετεπιβίβασης).

Μαζί μου επιβιβάστηκαν καμιά δεκαριά άτομα, εκ των οποίων ΜΟΝΟ εγώ χτύπησα εισιτήριο. Ακολούθησαν άλλες στάσεις μέχρι το τέρμα, με τα ίδια περίπου στατιστικά ακύρωσης εισιτηρίων (κάποιοι ίσως διέθεταν κάρτα απεριορίστων διαδρομών, αλλά όχι όλοι ασφαλώς).

Μοιραία, στο νου μου ήρθε η νωπή τραγωδία με τον 19χρονο και τον ελεγκτή του τρόλεϊ και πολλά συναισθήματα, ερωτήματα και προβληματισμοί, «απασχόλησαν» τη βαρεμάρα της διαδρομής μου :

- Είμαι άραγε σε καλύτερη οικονομική θέση, από το 90% (και βάλε) των Ελλήνων ή μήπως απλά έμαθα να είναι τυπικός, συνεπής και τίμιος !

- Μετά από κάθε ατύχημα ή κακό χειρισμό κρατικού οργάνου και την υπερβολή που αυτό αντιμετωπίζεται, θα πρέπει να σταματά παντελώς να λειτουργεί το κράτος …. μέχρι να επέλθει και πάλι η λήθη, ως βάλσαμο !


- Αυτός ο οργανισμός, με τι είδους έσοδα και χρηματοδότηση θα μπορέσει να λειτουργήσει ; Ποιος δηλαδή θα πληρώσει τα έξοδα του ; Μήπως και πάλι εγώ, που ήδη πλήρωσα ….. αλλά έχω πολλά λεφτά ! Μήπως τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες των Αθηναίων, θα πρέπει να τα καλύπτουν οι αγρότες της Γαύδου και του Καστελόριζου ;

- Ποιο ακριβώς είναι το σκεπτικό, ποιος είναι ο στόχος άραγε, όλων αυτών που έχουν τη δική μου οικονομική δυνατότητα ….. και δεν πληρώνουν ! Τι είδους άνθρωποι «πολίτες» είναι αυτοί, που ασπάζονται το κίνημα (sic) του «Δεν Πληρώνω – Δεν Πληρώνω πουθενά» και τι σκοπιμότητα εξυπηρετούν !

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όλους αυτούς του «αντιστασιακούς» : Αν πονάει το κεφάλι σας, παίρνετε ασπιρίνη, κάνετε κρύο μπάνιο ….. ή μήπως το κόβετε και ησυχάζετε ??

Γνωρίζω ότι οι παραπάνω, στην επιχειρηματολογία τους εκφράζουν την άποψη : «κλέβω, αυτούς που με κλέβουνε – τους συμπεριφέρομαι, όπως μου συμπεριφέροντε» !!

Αυτό ακριβώς το υποκριτικό και οξύμωρο επιχείρημα, είναι και η ρίζα του αρχικού σχολίου μου και ασφαλώς δίνει αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση, που θα είχε ουσία κάτω από δύο παραδοχές :

1. Αφού ο αντιστασιακός του «Δεν Πληρώνω», κήρυξε ανένδοτο στο Κράτος και του επιτίθεται κλέβοντας το, υποθέτω ότι μετά τις «εχθροπραξίες», δεν πάει να εισπράξει και το μισθό / σύνταξη του από τον εχθρό, την οποία ΕΓΩ πληρώνω σήμερα (που όπως κι αυτός, δε φταίω σε τίποτα).

2. Κάποιοι μπορεί και να διαφωνήσουν με το προηγούμενο, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνούσαν, αν θέλανε να δούνε ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, μεταξύ «Κράτους» (που είναι εγώ κι εσείς και οι περιουσίες μας, οι θεσμοί και τα όργανα τους) και «Πολιτικής» (που είναι οι διεφθαρμένοι διαχειριστές του Κράτους) !!

Αν δε μπορούμε να δούμε τη διαφορά αυτή και να επιλέξουμε το σωστό «στόχο / αντίπαλο», τότε βαράμε ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΧΟ και μοιραία πάμε στη λύση ….. «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» ΜΑΣ !!

(και μη μου πείτε σας παρακαλώ ότι Κράτος = Πολιτική, διότι αυτό, κατά την άποψη μου, σημαίνει σύγχυση και υποταγή ... στο σκοτεινό πεπρωμένο μας) .

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ